Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Радостни вести

Main Pic
Публикувана: 01.12.2022
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 515
Коментари: 0
„Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам ви голяма радост, която ще бъде за всичките люде. Защото днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ.”
                                                                                                                                                                                                               (Лука 2:10-11)
 
В този текст ни се казва, че ангелът носи вест. Той не каза: „Желая да ви проповядвам”, а просто: „Нося ви радостни вести”. С други думи той казва: „Аз съм благовестител, а думите са благовестието”.
 
Така евангелието е едно добро, радостно послание, което ще стане главното послание на Новия завет.
 
Какво е евангелието? Чуйте ангела. Той казва: „Нося ви блага вест, която ще е за всичките човеци”. Евангелието говори за голяма радост. Къде можем да я намерим?
 
Слушайте отново: „Днес ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос, Господ”.
 
Така евангелието е една радостна вест за нашия Спасител Исус Христос. Този, който проповядва правилно, проповядва евангелието и вестта за една пълна радост. Как е възможно сърцата ни да са по-радостно отколкото ако знаем, че Христос ни е бил даден, за да бъде наш?
 
Ангелът не казва просто: „Роди се Христос”, а показва и че се родил за нас, като изрича думите: Христос се роди за вас”. Така природата на благовестието е открита не просто чрез поучение за живота на Христос. Вестта е направена лична и е предложена на всеки, който вярва.
 
Какво би ме ползвало, ако Христос се беше родил хиляда пъти и новината за това всеки път ми беше пята с прекрасен музикален съпровод, ако не разбирам, че смъртта Му е била за мен и че аз трябва да я направя моя?
 
Без значение колко лошо се проповядва тази вест, сърцето ми чува евангелието с радост. То прониква дъобоко и звучи чудесно. Ако имаше нещо друго, което да е необходимо да се проповядва, благовестващият ангел и ангелският евангелист биха го споменали.      
 
Превод: Радостин Марчев
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg