Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Намери изцеление в Бога

Main Pic
Публикувана: 29.11.2022
Автор: Гари Уилкерсън
Прочетена: 595
Коментари: 0
Изцелението много рядко включва просто изчезване на болката. Много по-често Бог се интересува от това да избере една история за страдание, да постави на кръста греховете, които са я причинили и след това да възкреси нашите сърца и умове. „Старият човек“ в нас трябва да умре под кръста, но както при кръщението, Бог поддържа главата ни и държи ръката ни, докато потъваме. Той ще ни възкреси отново.
 
Често пъти Бог прави това чрез добрата общност около вас. Това са хора, които ще ви помогнат, дори ако са само един или двама наистина близки, благочестиви приятели. Можете да направите някои неща сами, за да постигнете вашата зрялост и изцеление, но реалността е, че наистина не ни е писано да преминем през живота сами. От самото начало Бог заявява: „Не е добре човекът да бъде сам“ (Битие 2:18, ESV). На никой от нас не е писано да премине през живота сам.
 
Тази нужда от общност е отразена в Новия завет, когато Яков пише на ранната църква: „Болен ли е някой от вас? Нека повика презвитерите на църквата и нека се помолят над него, като го помажат с елей в името Господне. И молитвата на вярата ще спаси болния и Господ ще го вдигне. И ако е извършил грехове, ще му бъдат простени. Затова изповядвайте един на друг греховете си и се молете един за друг, за да оздравеете. Молитвата на праведния човек има голяма сила, тъй като действа” (Яков 5:14-16, ESV).
 
Ако не сте част от църква, намерете църква с добри проповеди и се присъединете към нея. Потърсете помощ от пасторите или старейшините на вашата църква. Култивирайте приятелства със зрели християнски приятели, такива, които са малко по-напред от вас в ходенето си с Христос. Не е нужно да са 80-годишни професори по теология. Очевидно трябва да внимавате на кого поверявате историята и сърцето си, но бъдете отворени към факта друг човек и то, християнин, да има влияние в живота ви.
 
Молете се усърдно и молете Бога да доведе при вас надеждни хора и духовни наставници. Бог често избира да работи чрез други хора и да ни изцелява в църковната общност, в която ни е поставил.
 
World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg