Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пасторско семейство нападнато от екстремисти в Уганда по време на богослужение

Main Pic
Публикувана: 30.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 518
Коментари: 0
Група мюсюлмански екстремисти са ранили сериозно пастор и съпругата му при нападение срещу тях по време на събрание в тяхната църква на 18 ноември, съобщава Morning Star News.
 
Нападението e извършено с нож по време на вечерна служба на църквата на вярващите в село Нансонко, област Кибуку. Това се случва като реакция на евангелизационно събитие, проведено през август, когато петима млади мюсюлмански мъже на възраст от 19 до 27 години повярвали в Христос.Това разказва 56-годишният пастор, който е жертва на нападението.
 
„Бях предупреден три пъти със заплашителни съобщения“, казва пастор Ситаало пред Morning Star News, добавяйки, че заплахите са били отправени както лично, така и в телефонни текстови съобщения, като едното гласи: „Пасторе, нека нашите деца да се върнат към исляма, и ако ли не, ние ще ви убием и ще унищожим вашата църква.
 
Пасторът казва, че той и съпругата му Найсига Ситаало били събрани за молитва с 10 други членове на църквата, когато видели имамът от джамията да води група мюсюлмани, които нахлули и прекъснали службата около 19:35 часа.
 
„Те ме хванаха и започнаха да ме бият с пръчки, докато един от тях ме поряза с дълъг нож“, казва пастор Ситаало пред Morning Star News. „Един член на църквата и жена ми се опитаха да ме спасят, но бяха сериозно бити с пръчки.“
 
Други членове на църквата избягаха, за да спасят живота си, казва той. Пастор Ситаало е получил рани с нож по главата, ръката и гърба, а съпругата му също е била наранена по челото и гърба.
 
„Страдаме, защото обучаваме новопокръстените християни, които напуснаха исляма“, разказва пасторът, който в момента се намира в болницата.
 
Пастор Ситаало казва, че след като се възстанови, ще потърси съвет от църковните старейшини, преди да реши дали да подаде оплакване в полицията.
 
Източник: Morning Star News
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg