Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир е пребит, а църквата му е разрушена в района на Кампала

Main Pic
Публикувана: 01.12.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 823
Коментари: 0
В село Катантала, област Кибога, в регион Буганда, северозападно от Кампала, мюсюлмански екстремисти са пребили евангелски пастор и са разрушили сградата на Църквата на Христос и доброволното спасение. Екстремистите били гневни, защото според тях пасторът е довел 23 мюсюлмани до Христос, разказва пастор Агаба Езера.
 
Мюсюлманите повярваха, след като членове на нашата църква посетиха домовете им, за да споделят с тях евангелието на 14-17 август, разказва той.
 
„Това разгневи мюсюлманите и те дойдоха и нападнаха църквата на 8 ноември около 20:00 часа, докато бяхме на вечерното общение“, каза пастор Езера пред Morning Star News. „От нищото дойдоха хора, които викаха и скандираха проклятия. Започнаха да ни бият и да бутат сградата на църквата, както и да дърпат ламарините от покрива.”
 
Някои членове на църквата са избягали от мястото на църквата в село Катантала, на 27 километра (16 мили) от град Кибога, казва той.
 
„Бях жестоко бит с тъпи предмети, но слава на Господ Исус, защото оцелях, въпреки че те си мислеха, че са ме убили“, каза пастор Езера. „Този ​​инцидент се случи заради нашите евангелизаторски дейности в мюсюлманската общност на селата Катантала и Капапали.“
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg