Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Време е да повярваш - празник на силата на Евангелието

Main Pic
Публикувана: 04.12.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 876
Коментари: 0
„Време е да повярваш“ – под това мото на 3 и 4 декември 2022 г., в зала 3 на НДК се проведе дългоочакваната конференция с цел екипиране и евангелизиране. Тя беше подготвяна в продължение на месеци със съвместните усилия на Обединени евангелски църкви и Студио 865.
 
В рамките на шест вдъхновяващи сесии през двата дена около осемстотин пастори и служители от цялата страна имаха възможност да чуят насърчителните послания на говорителите Гари Уилкерсън, оглавяващ служението World Challenge, основано от неговия баща Дейвид Уилкерсън, и Картър Конлън – пастор на Times Square Church в Ню Йорк.
 
„Време е да повярваш“ е Божият призив не само към хората, които все още не познават Господ Исус Христос. Това е нещо, което Бог очаква ние, новородените и изпълнени със Светия Дух християни да направим, за да извършим Неговата воля в нашето поколение.
 
Време е да повярваме, че Бог ще се движи мощно в живота ни, в църквите ни, в нацията ни; да разпалваме дара, който Той е вложил в нас; да се предадем да вършим Неговата воля с цялото си сърце и с нелицемерна вяра; да се молим и да позволим на Светия Дух да ходатайства в нашите неизговорими стенания...
 
За пръв път в България, като част от тима на World Challenge, беше и Ники Круз – бивш гангстер, когото Бог спасява и призовава да споделя по целия свят Добрата вест за Исус Христос и своето уникално свидетелство за трансформиращата сила на Божията любов. Покорен на небесното призвание, в рамките на двете вечерни евангелизационни събрания, той разкриваше пред присъстващите почти 1500 човека копнежа в Божието сърце за спасението на всеки човек.
 
Преди всяка сесия п-р Румен Борджиев, председател на Обединени евангелски църкви, вдъхновяваше присъстващите с призив за благодарност към Бога за Неговата милост и сърдечна молитва за непрестанната Му работа в живота на всеки от присъстващите.
 
Участниците във форума се наслаждаваха на великолепните изпълнения на Блага Кокончева под виртуозния акомпанимент на пианиста Емануил Диамандиев, с които започваше всяка от дневните сесии.
 
Преди началото на евангелизационните събрания Sofia Gospel Choir с ръководител прекрасната Гери Балевска радваше всички със своя професионализъм и дарби в прослава на Бога.
 
Хвалението, водено от вдъхновяващия екип на църква „Зое“, допълнително предразполагаше и подготвяше сърцата на хората да чуят Божия глас и да откликнат на призива Му за служение.
 
Вечерните евангелизационни събрания с Ники Круз се излъчваха на живо, така че освен хората в препълнената зала 3 и съседната на нея по-малка зала, много други в домовете си имаха възможност да чуят разтърсващото лично свидетелство за един драматично променен живот чрез Божията любов и покорството на един проповедник.
 
И в двете вечери след посланието на Ники Круз десетки хора откликнаха на призива да приемат Христос и излязоха напред, за да се посветят на Бога.
 
Нека да вярваме и да се молим за добър и изобилен плод в живота на всеки участник в конференцията и особено на младите хора, чиито сърца Бог докосваше във всяко събрание.
 
Запис на евангелизационните събрания с Ники Круз можете да гледате тук.
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg