Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нови филми за Рождество

Main Pic
Публикувана: 05.12.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1187
Коментари: 0
Рождественият сезон най-накрая настъпи и много семейства търсят коледни филми, които да разкриват значението на този велик християнски празник.
 
Успехът на християнските филми през последните години доведе до нови теми за вярата. През този празничен сезон излизат няколко филма с християнски послания; някои са в кината, докато други са налични в платформи за стрийминг. В няколко последователни статии ще ви разкажем накратко за тях.
 
Компанията Sight & Sound издаде своя дебютен филм „I Heard The Bells“. Рождественият филм разказва истинската история на американския поет Хенри Уодсуърт Лонгфелоу.
 
В продължение на десетилетия компанията Sight & Sound създава филми с библейска тематика. Тази година разшири своето развлекателно портфолио със Sight & Sound Films, започвайки с коледния филм „I Heard the Bells“.
 
Действието във филма се развива през 1800 г. и разказва за американския поет, който "води идиличен живот до деня, в който светът му е разрушен от трагедия", се казва в резюмето на филма.
 
„Народът на САЩ е разделен от Гражданска война и семейството на поета е разпръснато. Тогава Хенри престава да създава поезия, погълнат от своята скръб. Но звукът на коледната утрин е този, който възпламенява отново изгубения глас на поета, когато той преоткрива надеждата за една възродена вяра.“
 
Тогава Лонгфелоу написва коледната поема от 1863 г. „Christmas Bells“.
 
По-късно поемата се превръща в коледната песен „I Heard the Bells on Christmas Day“. Песента разказва историята на Лонгфелоу, който чува коледните камбани по време на Гражданската война в САЩ. Tова му помага отново да намери надежда в Бога.
 
Следва продължение...
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg