Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Божията слава

Main Pic
Публикувана: 07.12.2022
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 532
Коментари: 0
Нито един човек не е в състояние точно да опише Божията слава, както не може да дефинира и Самия Бог. Славата е пълнотата на Бога и това е твърде сложна тема за нашите ограничени умове. Ние обаче знаем само отчасти за нея.
 
Когато Бог разкрива Своята слава, Той показва себе си. Този, който получава Неговата любов, получава и Неговата милост, святост и сила. Този, който получава Неговата милост, получава и Неговата любов и всичко останало, което е пълнотата на Бога. Тези, които търсят славата на Бога, трябва да научат, че Той наистина желае да ни разкрие Себе Си. Това означава, че Създателят на всичко видимо и невидимо иска да се наслаждаваме на пълната почивка и увереност, чийто източник е Той.
 
Преди да напусне земята, за да се върне при Cвоя небесен Баща, Господ Исус се моли: „И сега, о, Отче, прослави Ме заедно със Себе Си със славата, която имах у Теб преди света да съществува. Изявих Твоето име на човеците, които Ти ми даде от света. Те бяха Твои, Ти ми ги даде и те удържаха на Твоето слово.
(Йоан 17:5-6, NKJV).
 
Исус беше в лоното на Отца преди светът да съществува в плът на земята. Той беше едно с Отец и беше в Неговата слава. Единението с Отец беше насладата и славата на Неговото същество. Имаше интимност, обединение и единство с Него.
 
Ние знаем толкова малко за Неговата слава. Можем да мислим за Него само от гледна точка на космическата сила и великолепието за вселената. Ние сме толкова невежи за истинското значение на Божията слава, че дори не разбираме какво има предвид Исус, когато казва: „Всичко Мое е твое, и Твоето е Мое, и Аз се прославих в тях“ (Йоан 17:10).
 
Не знаете ли, че днес Господ Исус Христос се прославя в Своите светии? Той пребъдва в нас в цялата Си божествена пълнота. Ние сме завършени в Него. Когато дойде да пребъдва, Той идва в цялата Си слава, мощ, величие, святост, благодат и любов. Ние сме получили славата на един пълен и завършен Господ Исус Христос. Имаме отворено небе. Нека дойдем смело до престола на Неговата слава и изявим нашите молби. Колко прекрасно е да си тръгнеш с увереност и надежда!
 
Източник: World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg