Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Божието състрадание

Main Pic
Публикувана: 12.12.2022
Автор: К. Конлън
Прочетена: 653
Коментари: 0
Думата „състрадание“ означава съчувствие, съжаление, вътрешен подтик или копнеж, които карат човека да предприеме нещо относно дадена ситуация. За съжаление, понякога състраданието не успява да бъде основната причина, поради която хората откликват на нечии човешки нужди. Вместо това нашият мотив може да бъде да докажем теологична гледна точка или дори вътрешно задължение да докажем съществуването на Бога на себе си или на някой друг. Друг път това може да е опит да спечелиш благоволението на Бога. Има хора, посещаващи църквите, което ги кара да се чувстват задължени да се включат в определени социални програми.
 
Не знам за вас, но аз бих предпочел да бъда изпълнен със състраданието на Бога. Бих предпочел да давам, защото сърцето ми е подтикнато от Светия Дух да помага на нуждаещите се. Бих предпочел да бъда мотивиран от състраданието на Христос вместо от принудата на религията. Има голяма разлика.
 
Благодаря на Бога, че не по задължение, а по-скоро от състрадание Исус даде живота Си за теб и мен. Благодарен съм, че кръстът не беше просто някакво правно доказателство за Него да каже: „Аз ще изпълня Моята част; сега ти трябва да направиш своето. Не, това беше абсолютното състрадание на Исус, което накара ръцете Му да бъдат широко разтворени към „който и да дойде“ и да получи Неговата милост и спасение
 
Христос даде живота Си за нас, защото беше състрадателен Спасител и Неговата любов винаги ще бъде достъпна за света чрез Църквата. Истинската Църква е прегърнала Неговото сърце на състрадание и служи на своето поколение. Както се казва в Писанието: „И тъй, като Божии избрани, свети и възлюбени, облечете се в нежна милост, благост, смирение, кротост, дълготърпение“ (Колосяни 3:12, NKJV).
 
Състраданието е вътрешен подтик на сърцето, родено от Бога, което ни кара да викаме към Него: „Господи, трябва да сториш всичко, което е необходимо в тази ситуация. Не е редно Твоето творение да е в такова състояние. Не е редно Твоите деца да са гладни, Божият дом да е в робство, някой да не познава свободата, която Христос е купил напълно за тях на Голгота.
 
Всемогъщи Боже, стори го чрез мен!“
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg