Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог на невъзможното

Main Pic
Публикувана: 11.12.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 481
Коментари: 0
Картичките са популярна традиция за сезона на Рождество, но много хора съхраняват неизползвани картички, които са прибрани в някой шкаф. Всъщност проучване от 2021 г. разкрива, че в Съединените щати средно и приблизително се харчат по 116 долара за неизразходвани или неизпратени поздравителни картички всяка година.
 
Библията казва, че Бог „ни е дал извънредно големи и скъпоценни обещания“ (2 Петър 1:4 NKJV). И все пак Божиите обещания са малко като коледни картички. Твърде често те остават непотърсени.
 
Бог спазва обещанията Си. В Стария завет има повече от 500 пасажа, които говорят за идването на Месията. Тези пасажи пророкуват как Той ще се роди и къде ще се роди. Те говорят за Неговото разпятие, Неговото възкресение и много повече.
 
Точно както със сигурност има стотици обещания в Стария завет, отнасящи се до раждането на Исус, има и много обещания в Библията, които се отнасят до завръщането на Господ Исус. Христос каза, че ще дойде отново.
 
Така че не се колебайте да се придържате към Божиите обещания. Това направи Мария, след като ангелът Гавраил ѝ се яви и каза: „Светият Дух ще дойде върху теб и силата на Всевишния ще те осени; затова и Светият, Който ще се роди, ще се нарече Божий Син” (Лука 1:35 NKJV).
 
Гавраил каза на Мария, че тя ще бъде майката на Месията. Животът ѝ беше на път да се промени по един от най-невероятните начини, които можете да си представите. И тя реагира на това, което Бог искаше да направи чрез нея.
 
Когато Мария зададе основателния въпрос как ще се случи Божият план в нейния живот, Гавраил отговори: „Защото за Бог нищо няма невъзможно нещо“ (Лука 1:37 NKJV).
 
Може би в момента сте изправени пред нещо, което изглежда непреодолима пречка. Имате проблем, който е толкова голям, че не знаете как може да бъде разрешен. Бог е по-голям от вашия проблем. С Бога нищо не е невъзможно.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg