Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франция засилва мерките за сигурност около Рождество

Main Pic
Публикувана: 13.12.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 745
Коментари: 0
Заплахата от терористични атаки във Франция е толкова висока, че френският вътрешен министър e поискал от полицията допълнително подсилване и наблюдение във всички френски църкви и синагоги по време на Рождество Христово и еврейския празник "Ханука".
 
Френският вестник Le Figaro съобщи това в понеделник, както и холандският всекидневник Reformatorisch Dagblad. Мерките за сигурност включват полицейска охрана от 18 до 26 декември, когато евреите празнуват "Ханука", и през нощта по време на рождествените празници. Засилено наблюдение ще има и на 24 декември, когато римокатолиците празнуват среднощна литургия, както и по време на арменския празник Рождество на 6 януари и православния - на 7 януари.
 
Всеки префект на департамент (представител на централната власт в департаментите), в сътрудничество с отговорните за богослужението, ще прецени рисковете и съответно ще коригира броя на полицейските служители.
 
Жандармеристите ще следят паркираните в близост до храмове автомобили за евентуален взрив на бомба. Също така е важно полицията да има видимо присъствие по време на църковните служби и другите религиозни събирания в края на годината.
 
Нивото на терористичната заплаха вече се определя като "изключително високо".
 
Източник: CNE.news
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg