Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чудо за Рождество: „Исус ме изцели“

Main Pic
Публикувана: 14.12.2022
Автор: Т. Филипс
Прочетена: 478
Коментари: 0
„Исус ме изцели.“ Това са думите на Наоми Богале, етиопска бегачка, която се премества в Колорадо, ръководена от мечти за отлични попадения в областта на атлетиката. Това обаче е само началото, след което всичко се променя.
 
„Цялото ми тяло беше парализирано, краката ми не можеха да помръднат“, казва тя, припомняйки си ужасяващия инцидент, който претърпява. Само преди седем месеца,  колата, в която се вози, катастрофира, оставяйки я със счупен гръбнак и тежко нараняване на гръбначния мозък.
 
За първи път центърът на нейната вселена – бягането – вече е невъзможно. Това е сърцераздирателен неуспех. Това се случва точно след като тя получява нараняване на ахилесовото сухожилие и загубва партньорството си с компанията "Nike".
 
Богале се премества в САЩ, мечтаейки за успех. Тя има достъп до обучение и оборудване от световна класа. Момичето тренира в най-добрата си физическа форма, в която някога е била, докато всичко се срива.
 
Много от медицинските специалисти, с които Богале разговаря, ѝ казват, че шансовете тя да ходи отново са много малки и, ако това изобщо е възможно, ще отнеме години, за да се постигне. Лекарите ѝ дават прогноза за две до три години отговарят с „може би“.
 
Християнската вяра на Богале я кара да направи различно заключение. Етиопската спортистка е убедена, че прогнозите на лекарите са грешни, защото те не отчитат чудесата на Бога.
 
Тя разказва за видението, което е имала: „Видях Исус до леглото си. Бог взе ръцете ми в Своите и Исус ме изцели."
Напълно решена да се върне към спорта, Богале започва да тренира отново, но този път тя е „като бебе“, което се учи да ходи отново. Сега, само две седмици преди Рождество, Богале прави първите си стъпки.
 
„Бог е добър“, казва тя. "Господ е Велик. Цялата заслуга, принадлежи на Господ. Работя усилено, но повече вярвам в чудеса. Това е чудо, нали знаете“, пояснява момичето. „Науката не го доказва и лекарите никога не са си представяли – никой не може да си представи.“
 
„Когато Исус ме изцели, аз проходих отново“, възкликва тя. „И със сигурност мога да бягам отново.“
 
Историята на Богале е история за чудо от Бога. След автомобилната катастрофа бегачката, която е в Америка със спортна виза, може да се окаже бездомна и без медицинските грижи, от които отчаяно се нуждае, тъй като не отговаря на условията за медицинска помощ. За щастие, местна благотворителна организация плаща болничните ѝ сметки, а семейство християни от град Аурора, Колорадо, я приемат в дома си, макар и само за месец. Тяхната щедрост дава на Богале старта, от който се нуждае.
 
Източник: Faith Wire

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg