Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ново проучване относно ползване на християнски символи

Main Pic
Публикувана: 15.12.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 968
Коментари: 0
Обединеното кралство насърчава религиозното приобщаване, след като ново проучване показва, че 82 процента от живеещите във Великобритания християни, които носят дрехи с християнски символи или съответните бижута и аксесоари, не го правят, когато са на работа от страх да не бъдат дискредитирани или преследвани.
 
Изследване на консултантската фирма за бизнес психология Pearn Kandola посочва, че много християнски служители са обект на „присмех и враждебност от страна на колеги въз основа на изградени стереотипи“.
 
Бина Канола, представител на фирмата, казва следното: „Ако някой каже: „Аз съм християнин“… налице е стереотип и образ, който може да повлияе на начина, по който хората взаимодействат или се отнасят с представители на това вероизповедание. И това може да възпрепятства взаимоотношенията, които хората създават помежду си особено на работното място.
 
Докладът, озаглавен Religion at Work: Experiences of Christian Employees, е установил, че 48 процента от живеещите в Обединеното кралство работещи християни са на мнение, че тяхната организация може да направи повече, за да накара служителите да се чувстват комфортно, когато носят съответните дрехи или символи.
 
Той цитира неясни насоки и култура на работното място, които не са религиозно приобщаващи, като причини, поради които служителите не се чувстват способни да изразят вярата си чрез използване на християнски символи.
 
„Лидерите наистина трябва да проучат своите култури, за да могат да въведат приложими следващи стъпки. Подобни констатации като тази не могат да се разглеждат изолирано. За да създадат истинско приобщаване, организациите трябва да разгледат всичко - от раса до религия и пол - и, което е важно, как тези отделни атрибути се пресичат и си взаимодействат."
 
Онлайн проучването е събрало данни след анкетиране на 1042 християни в активна възраст в Обединеното кралство и САЩ.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg