Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чудото за мен

Main Pic
Публикувана: 19.12.2022
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 433
Коментари: 0
Седмицата преди Рождество е най-светлата и святата, изпълва ни с топлина и радва сърцата ни. Понякога, в отминали години, съм си мислила: “Как ли може да се задържи тази светлина в същата яркост и пълнота ..?!” Сега сякаш виждам точния отговор, като чудо приготвено за всички нас - “Чрез Него, чрез Божия Син!
 
За да осъзнаем истинността на твърдението може би е добре първо да видим, кой е Източникът на така зареждащата ни обстановка във времето на Рождествените празници. Всички тичат нагоре-надолу, за да се подготвят и да зарадват семейство, приятели, колеги и близки. Отдаваме от времето и мисълта си за другите - кое би ги зарадвало най-много. Така, ние отдаваме от себе си и засвидетелстваме обич, уважение, признателност. Тези дни, сякаш автоматично отключват в нас топлината и ни зареждат с чисти мисли всичко около нас. 
 
Светият Дух, Който действа само на чисти места и обитава единствено в светли пространства, в тези моменти на раздаваща и приемаща от хората любов, трайно се “настанява” и действа вътре в нас, показвайки най-доброто, което имаме предварително, милостиво дарено и заложено в нас за пътя ни тук. 
 
Времето около празника е изпълнено с Неговата Светлина и ни дава мощен заряд за дни напред. Ние се изпълваме със съвършения Му вътрешен мир и сякаш усещаме света си по-добър. Това е така, защото сме Го допуснали до себе си, защото волно или неволно сме Го направили свой център. Той Е нашият Център. Исус дойде, живя, страда, насърчава ни и ни укрепва, за да се докоснем до онова “съвършенство”, което ще прогони всяка напаст вътре от нас, което ще даде сила на волята ни и с Него, чрез Него и заради Него ще победим злото. 
 
Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше, като в плътта Си унищожи враждата, сиреч, закона със заповедите му изразени в постановления, за да създаде в Себе Си двата в един нов човек, и тъй да направи мир, и в едно тяло да примири и двата с Бога чрез кръста, като уби на него враждата.“ (Ефесяни‬ ‭2‬:‭14‬-‭16)‬ ‬‬
 
Празнуваме Го, защото това е най-големият за всички ни подарък, израз на онази съвършенна любов, засвидетелствана ни от Бог, за която не се изискват от нас заслуги и дела, която се получава по благодат и чрез Духа Господен! Благословен е всеки прозрял, усетил и прегърнал истината за Него, защото Бог е верен, във всичките ни времена и нрави и никога не остава длъжен за доверието, което можем да Му отдадем докато сме тук. 
 
„Исус Христос е същият вчера днес и до века.“  (Евреи‬ ‭13‬:‭8)‬ ‭
 
„И като дойде благовествува мир на вас, които бяхте далеч, и мир на тия, които бяха близо; защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух.“
‭‭Ефесяни‬ ‭2‬:‭17‬-‭18‬ ‭
 
Благословена да е нашата Рождествена седмица и нека всеки човек бъде докоснат от Христос, за да приеме, да разбере и повярва … “Чудесата не са само около Рождество”, но и във всеки ден, който с Него е изпълнен с чудото, приготвено специално за нас. 
 
Благословен да е Господ Бог Израилев, Който Един прави чудеса."  (Псалми‬ ‭72‬:‭18)‬ 
 
Чудото на Рождество е най-големият дар за човечеството. Веднъж осъзнали Го ние разбираме и прославяме, празнуваме с цялата си душа и благославяме времето, което Е, което е БИЛО и което ЩЕ бъде! Славата да е за Господ! 
 
„Той прави велики и неизследими дела. И безбройни чудеса.“ (Йов‬ ‭9‬:‭10)‬ ‭
 
Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус (Спасител), защото Той,  е Който ще спаси людете Си от греховете им.“  (Матей‬ ‭1‬:‭21)‬ ‭
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg