Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Предупреждение относно йогата

Main Pic
Публикувана: 19.12.2022
Автор: Дж. Ница
Прочетена: 481
Коментари: 0
Йогата е международен феномен, който съставлява система от упражнения. Той се развива дълги години, за да се превърне в неразделна част от фитнес процедурите на много хора. Но физическата активност, свързана с йогата,  се очертава като тема за дебат сред някои вярващи, които я виждат като много по-зловеща от обикновените упражнения и пози.
 
Джен Ница, бивш екстрасенс, прекарала години в четене и общуване със зли демони, които е считала за духовете на мъртви близки на нейни клиенти, е сред хората, които коментират тази актуална тема.
 
Ница вече е християнка, която споделя историята си за изоставяне на окултизма. Наскоро тя споделя пред християнската медия Faith Wire защо вярва, че йогата не е просто „упражнения и правилно дишане“.
 
„Йогата е индуистка духовна практика. Думата „йога“ се корени в езика санскрит. Означава „да се впрягаш“ или „да се обединяваш с“. Именно това е, което практикуващите йога правят“, казва тя.
 
„Те упражняват преднамерени пози, които отдават почит и поклонение на техните фалшиви богове. Индуистите имат над 330 000 000 фалшиви богове, които на практика са зли демони, и те ги почитат с тези пози на йогата.“
 
„На първо място, в библейската книга Изход, глава  20, Бог казва да не се покланяме на никакви лъжливи богове, а единствено на истинския Бог – да нямаме други богове освен Него“, пояснява Джен. „Вие отваряте демонични врати, като практикувате йога, защото тези пози, които правите, са поклонение на фалшиви богове, не на единствения истински Бог. Това са индуски демони.“
 
Ница казва, че йогата се основава на практики на друга религия и следователно не може да бъде безобидна. Това е нещото, което най-много я притеснява относно участието на християните в тези практики.
 
Въпреки усилията на хората, според нея, йогата не може да се разглежда отделно от индуизма.
 
„Ние, като християни, трябва да се интересуваме само от това да бъдем запечатани със Светия Дух и водени от Него“, казва тя.
 
Ница вярва, че проблемът е „инфилтриран в църквата“ и го нарича „супер измамен“. Тя вярва, че йогата отваря възможност християните да са уязвими към духовно потисничество – нещо, с което трудно могат да се борят.
 
Напълно осъзнавайки, че някои ще се присмиват на тези твърдения и ще потвърдят, че не участват в религиозните аспекти на тренировката, тя отново се позовава на Писанието, за да опише угризенията с подобен аргумент.
 
„Бих ги насочила право към Еремия 17:9 – „Сърцето е измамно“, каза тя. „Така че не може да практикувате йога и да пуснете музика за поклонение и да прославяте Исус, или да казвате, че се молите, докато правите тези упражнения. Не може да правите това."
 
 
 
Източник: Faith Wire
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg