Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Истина е!

Main Pic
Публикувана: 25.12.2022
Автор: Ружа Стойкова
Прочетена: 348
Коментари: 0
Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус Спасител, защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им.“
                                                                                                                                                                                                         Матей‬ ‭1‬:‭21‬ 
 
Огромната, засвидетелствана любов на нашия Господ е истинска. След векове на опити, страдания и всевъзможни тълкувания на Божиите обещания, Той се роди! В миг на благоволение святата майка беше избрана. Тя зачена, износи и роди Божия Син. Бог е верен! 
 
Едва ли е знаела, какво ще бъде бъдещето, но нейната вяра, както и доверието ѝ в Господ ѝ позволи да бъде майка на това Дете, което израсна и се превърна в наш Спасител. Скептицизмът у човека отстъпва назад, когато в живота си сам изпита и види мощната ръка на Бога; когато притихнал в нощта чуе спасителния Му глас и усети, как всичко друго сякаш избледнява. За всеки преживял миг в Божието благоволение е разкрита Истината за Исус. 
 
Исус се роди, за да разкрие великата Истина за вечността, за да ни преведе през пътя към “личната голгота” на всеки от нас, където да изчисти греховете ни и да ни отвори път към Светлината. 
 
„Подвизавай се в доброто войнствуване на вярата; хвани се за вечния живот, на който си бил призван.“  (1 Тимотей‬ ‭6‬:‭12)‬ ‭
 
Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света имате скръб; но дерзайте Аз победих света.“  (Йоан‬ ‭16‬:‭33)‬ ‭‬‬
 
Той се роди, за да възроди нашата сила и власт над злото, което владее в света. Истина е, Бог е тук, Той е с нас, когато и ние сме с Него! Чрез Него ние ставаме победители. Той ни обещава:
 
„Не бой се, защото Аз съм с тебе; Не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; Ще те укрепя, да! ще ти помогна. Да! ще те подпра с праведната Си десница.” 
(Исая‬ ‭41‬:‭10)‬ ‭
 
Силата ни се укрепва, когато прозрем Истината. Пътят ни, може да продължи да е трънлив, но ние вече знаем, че сме укрепени, че сме защитени, защото Неговата любов е единствено съвършената, за наше изцеление и продължение във вечността с Него. 
 
„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:“ 
(Йоан‬ ‭3‬:‭16)‬ ‭
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg