Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Няма друг път

Main Pic
Публикувана: 26.12.2022
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 451
Коментари: 0
Исус отговори: Аз съм пътят и истината и животът. Никой не идва при Отца освен чрез Мене.
                                                                                                                                               (Йоан 14:6)
 
Аз разбирам това, което Исус казва тук по най-простия начин – че всичко се събира в тази единствена Личност. Исус Христос е наречен “пътят”, понеже Той е началото; “истината”, понеже Той е Този, Който ни помага да продължим; и “животът”, понеже Toй е краят на всичко. Понеже Той трябва да бъде всичко – началото, средата и краят на нашето спасение.
 
Това е причината ние да Го поставяме за крайъгълен камък, върху който се полагат останалите камъни и върху когото е съградено цялото здание. Той е първото, средното и последното стъпало на стълбата към небето (Битие 28:12). Понеже чрез Него ние трябва да започнем, да продължим и накрая да достигнем отвъдния живот. Така има само един Христос, но Той изпълнява различни роли в опитността на нашето спасение.
 
В началото е трудно да намерим пътя. След това живота става по-труден когато продължаваме да вървим по този път. Той става изключително труден когато вече сме вървели по пътя дълго време и се приближаваме към своето последно прибежище – небето.
 
Така ако се държите за Христос с вяра значи сте започнали от правилното място. Ако останете с Него тогава ще вървите по верния път. Ако устоите до края тогава ще бъдете спасени. 
 
Христос желае да очисти сърцата ни от това да се доверяваме на каквото и да е друго. Няма друг път, магистрала, мост или пътека за нас освен единствено Господ Исус Христос.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg