Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църковни лидери с предупреждение за фалшиви пророчества

Main Pic
Публикувана: 28.12.2022
Автор: К. Валенсиа
Прочетена: 362
Коментари: 0
В изявление полицията помоли църковните лидери  на република Гана да се въздържат от правене на „подвеждащи“ пророчества, тъй като те често предизвикват паника и безпокойство.
 
Те похвалиха религиозните групи за тяхното „сътрудничество“ и за „приемането на законово приемливи средства за предаване на пророчествата“.
 
„Гана наистина е благодарна на религиозните лидери в частност и на религиозната общност като цяло за тяхното патриотично разбиране на ситуацията“, се казва в изявлението.
 
„С наближаването на края на 2022 г. искаме още веднъж да призовем широката общественост, особено религиозните групи, да гарантират непрекъснато спазване на закона, що се отнася до предаването на пророчества.
 
„Нека продължим да помним, че въпреки че имаме право да практикуваме нашата вяра, свободата на богослужението и словото, това право не трябва да се упражнява в нарушение на правата на другите и обществения интерес“, продължава той.
 
Миналата година полицията в Гана въведе ред след няколко пророчества за смъртни случаи и бедствия. 
 
Но за адвоката от Гана Сами Дарко заповедта нарушава правото им на свобода на религията.
 
„Това дори не подлежи на дебат или тълкуване от най-висшия съд на Гана. Никой закон в Гана не предоставя на полицейската администрация никакви правомощия да регулира пророчествата в страната“, пише той в своя блог.
 
„Религиозната свобода е повече от „свободата на богослужение“ в синагога, църква или джамия. Това означава, че хората не трябва да се противопоставят на основните си ценности и вярвания, за да се съобразят с културата или правителството, освен ако не нарушават конкретен закон",  добавя той.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg