Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

С цяло сърце

Main Pic
Публикувана: 02.01.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 484
Коментари: 0
Една от причините, поради които този свят все още привлича много от нас, е, че ни липсва близост с Бога.
 
Когато даваме на Бога само минимума си и любовта ни към Исус не гори ярко, пътищата на света и временните удоволствия, които светът предлага, ще изглеждат все по-привлекателни за нас. Но ако успеем да определим приоритетите си правилно, можем да видим нашия свят такъв, какъвто е. Това направи Халев. Библията казва, че той „следваше Господа с цялото си сърце“ (Исус Навиев 14:9).
 
Да следва Господа с цялото си сърце означаваше, че Халев не направи компромис. Той отстояваше позицията си, като искаше одобрението на Бога повече от одобрението на другите. Следването на Господа с цяло сърце означаваше, че Халев беше приел Бога и Словото Му и беше застанал зад него. И да следва Господa с цялото си сърце означаваше, че Халев желаеше да има връзка и общение с Бога, което му даваше сила да продължи.
 
За разлика от Халев, именно липсата на общение и близост с Бога накара децата на Израел да се обърнат към идолопоклонство, неморалност, оплакване и изпитване на Бога в пустинята.
 
Когато си посветен на Исус Христос, ще Го видиш такъв, какъвто е, и ще видиш този свят такъв, какъвто е. Както се казва в химна, „Насочете очите си към Исус, погледнете напълно Неговото прекрасно лице и нещата на земята ще помръкнат странно в светлината на Неговата слава и благодат.“
 
Когато поддържате любяща връзка с Исус Христос, този свят ще загуби своята привлекателност за вас.
 
Халев последва с цялото си сърце Господа и искаше общение, интимност и близост с Него. Това го крепеше през трудни времена. Освен това ще ни поддържа в трудни моменти.
 
Нека не бъдем жертви в духовната битка. Нека бъдем силни като вярващи, живеещи в тези последни дни.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg