Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво трябва да знаят родителите за новия филм „Аватар: Пътят на водата“

Main Pic
Публикувана: 04.01.2023
Автор: М. Фауст
Прочетена: 590
Коментари: 0
Филмът "Аватар" е от жанра фантастика и е дело на режисьора Дж. Камерън. Действието се развива на далечна луна, на име Пандора.
 
Семейството е основна тема във втората част на филма "Аватар", озаглавен  „Пътят на водата“. В началните моменти на филма главният герой Джейк Съли обяснява как той и съпругата му Нейтири са имали две биологични момчета (Нетеям и Ло'ак), биологична дъщеря (Тук) и осиновена дъщеря Кири. Гледаме как децата си играят с родителите си. Уви, казва той, времето с децата му „минава твърде бързо“. (То е „като сън.“) Щастието, казва той, е да излезеш „вечер на среща“ със съпругата си и да се измъкнеш от децата. (Виждаме ги да летят на масивно крилато същество през нощта, да се смеят и да си  .)
 
Спокойният живот на Джейк обаче се трансформира, когато хората отново нахлуват в Пандора и отрицателният герой във филма – клонинг на мъртвец на име Куорич – се опитва да унищожи Джейк. През останалата част от филма Джейк бяга от Куорич. Въпреки това, където и да отиде, семейството му пътува с него – до голяма степен, за да може да ги защити. (Това включва дълго убежище през морето, за да живеете с различно племе на На'ви, които живеят покрай рифовете и са повече зелени, отколкото сини.)
 
„Това семейство е нашата крепост“, казва Джейк.
 
Джейк гледа на себе си като на защитник на семейството. „Бащата е този, който защитава“, казва той два пъти във филма. "Това е, което му дава смисъл."
 
Филмът не е подходящ за деца 
Хората на Пандора може да са умни, но не са скромни. Мъжете и жените носят превръзки, които оставят гърбовете им открити. Жените носят бижута около вратовете си, за да покрият гърдите си, въпреки че в много случаи те се виждат. "Пътят на водата" може да няма сексуални сцени, но в него има много голота.
 
Има груб език на места и значително много сцени с насилие, с множество експлозии и престрелки (включително автоматични оръжия). Виждаме хора, убити чрез стрели в главата и сърцето. Тийнейджъри се удрят и се бият. Женско морско създание, подобно на кит, е отделено от малкото си и уловено. Ръката на мъж е откъсната от тялото му и пр.
 
Филмът трае приблизително три часа, което надхвърля капацитета на внимание на всяко дете.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg