Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастор залят с киселина в Уганда

Main Pic
Публикувана: 04.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 282
Коментари: 0
Пастор Франк Мутабаази от Мбарара може да вижда слабо само с едното си око и има проблеми с храненето и говоренето поради изгарянията си, след като е бил залят с киселина в Кампала. Рамото му също е със сериозни изгаряния и не може да спи без болкоуспокояващи.
 
След като пасторът проповядва на вечерна служба в църква в района на Касуби в Кампала, мюсюлмански екстремист, който се преструва, че е член на църквата, го поздравява, хвали го за неговата „чудесна проповед“, след което поискал превоз до района на Бусега в западната част на Кампала. На път да се върне в дома си в Мбарара на близо пет часа път, пасторът се съгласил да го откара и тръгнал по магистралата за Кампала.
 
„На път към главния аутобан господинът започна да провежда няколко телефонни разговора“, казва пастор Мутабаази пред Morning Star News. Той говори трудно поради изгаряния по устата си.
 
Мъжът казал, че иска да слезе от колата, след като приближили кръговото кръстовище. Пасторът му казал, че все още са далеч от целта му, но мъжът отговорил, че иска първо да посети приятел.
 
„Когато той излезе от автомобила, се появиха трима мъже, облечени в ислямско облекло, извадиха бутилка и започнаха да ме пръскат през прозореца, като крещяха и споменаваха, че съм враг на тяхната религия, както и измамник, който не е достоен да живее”, казва пастор Мутабаази. „От този момент нататък не знаех какво се е случило. Когато се събудих, се намирах в близката клиника в Намунгона и бяха изминали 5 часа.“
 
Пасторът е получавал много заплахи през годината, но никога не е очаквал, че ще бъде нападнат от ислямски екстремист, който се представя за християнин и идва в църквата.
 
Нападението е едно от многото, насочени срещу християни, случили се в Уганда през последните месеци.
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg