Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тим Келър с молитва за изцеление

Main Pic
Публикувана: 05.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 560
Коментари: 0
Известният оратор, писател, пастор и християнски мислител Тим Келър споделя как, въпреки че живее с напреднал „нелечим“ рак, той се моли за изцеление поне два пъти на ден.
 
Келър, който е наричан „пастор на скептиците“ в Ню Йорк и е написал множество бестселъри, говори за неговия рак на панкреаса в четвърти стадий. Въпреки че знае, че „Бог не е длъжен“ да го излекува, той все още вярва в това.
 
Келър е баща на три деца. Той основава презвитерианската църква Redeemer в Манхатън и е съосновател на Redeemer City to City, организация за създаване на църкви. Пастир Тим беше диагностициран с рак на панкреаса през май 2020 г., когато е на 69 години.
 
П-р Келър е преминал през две години химиотерапия и в момента участва в изпитване на лекарство за имунотерапия. Той е благодарен на съвременната медицина, която досега се справя с рака и го държи в ремисия.
 
В онлайн шоу на живо, водено от Рут Джаксън и Джъстин Брайърли, Келър отговори на въпроси на публиката за своето заболяване, и за трансформирания си молитвен живот, както и за новата си книга „Прости“.
 
В разговор за състоянието си той казва: „Въпреки че моят лекар ми каза, че няма лек за рак на панкреаса в четвърти стадий, и щом се появи, ще умреш от него, аз се моля за изцеление. Бог може да ме излекува, макар да не е длъжен да го прави. Имам много години опит с Него.
 
Той добавя: „Не е като да не сме се борили. Но мисля, че от годините на преживявания с Господа, съм наясно, че Той знае кое е най-добро за мен. Аз няма как да съм сигурен, но Той знае. Така че, в крайна сметка признавам, че се моля за изцеление. И трябва да кажа: „Бог знае кое е добро за мен“.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg