Събота, 10.06.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Блажени да служим

Main Pic
Публикувана: 09.01.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 225
Коментари: 0
Когато сте били дете и вашият рожден ден е наближавал, сте мислили най-вече за подаръците, които ще получите. Но с възрастта сякаш започваме да мислим по-малко за това какво ще получим и повече за това какво ще дадем.
 
Нашият възглед се променя, защото узряваме. И откриваме, че има радост в даването.
 
По същия начин, когато за първи път станем християни, ние искаме всичко, което Бог има за нас, и така трябва да бъде. Ходим на църква, за да учим, да възприемаме Божието слово и това е страхотно.
 
Но с годините осъзнаваме, че Бог иска да работи и чрез нас. В резултат на това искаме да дадем повече, отколкото да получим. Разбира се, винаги трябва да приемаме, преди да можем да дадем. Но в същото време откриваме радостта от даването, радостта от служенето.
 
Красивата допълнителна полза е, че когато даваме, Господ ни връща. Исус каза: „Давай и ще получиш. Вашият подарък ще се върне при вас изцяло – притиснат, разклатен заедно, за да има място за още, преливащ и излят в скута ви. Сумата, която давате, ще определи сумата, която ще получите обратно
(Лука 6:38 NLT).
 
Защо не се ангажирате отново с тази благословена отговорност и привилегия?
 
Живели ли сте добре живота си досега? Или го пропилявате в неуловимо търсене на щастие и забравяте Бога в хода на този процес? Вместо да откриете щастие, може би намирате нещастие. Това е така, защото намираме истинско щастие в познаването на Бога чрез Исус Христос. Не го намираме в нищо на тази земя.
 
Ще намерим истинското щастие, което търсим във връзката ни с Бога. Щастливият живот е животът с Бога. Така че не се задоволявайте с някаква евтина имитация, която този свят предлага. Преследвайте истинското.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg