Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трима християни отровени в Уганда

Main Pic
Публикувана: 09.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 353
Коментари: 0
51-годишният пастор Франсис Кутекереза се събрал на молитвено общение със семейна двойка, наскоро обърнали се от исляма в окръг Кигоробия, област Хойма, в 18 часа, когато седем мюсюлмани нахлули в къщата, казва съпругът, чието име не се разкрива от съображения за сигурност.
 
Водена от местен мюсюлмански екстремист, групата започнала да се опитва да ги принуди да ядат варени банани, примесени с фунгицид, който причинява отравяне с птомаин, пояснява съпругът.
 
„Беше истинска борба в къщата“, каза 27-годишният съпруг пред Morning Star News. „Трима мъже държаха пастора, а останалите четирима бяха хванали нас. Взехме няколко малки парченца банани, преди да избягаме, но пасторът не можа да избяга.
 
Съседите наблизо откликнали на виковете им за помощ и нападателите избягали, след като ритали и набили пастора, казва той.
 
В рамките на три часа пастор Кутекереза страдал от гадене, повръщане, стомашни спазми и диария. Съпругът и съпругата му, 23, са имали същите симптоми след пет часа, казва той.
 
Двойката получила лечение в здравна клиника в Кигоробия в продължение на три седмици и била освободена на 14 декември, но пасторът остава в критично състояние. Той е преместен в болница в Хойма.
 
„Пасторът все още се бори за живота си в болницата“, казва представител на Morning Star News. „Той има подут корем, подути крака и подуто лице, което е повлияло на ходенето и зрението му.“
 
Пастор Кутекереза, женен баща на пет деца на възраст между 17 и 28 години, трябва да бъде преместен в болница с по-добро оборудване за правилна диагноза и лечение.
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg