Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Скритото царство

Main Pic
Публикувана: 09.01.2023
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 441
Коментари: 0
„Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила.”
                                                                                                                       (1 Коринтяни 15:24)
 
Апостол Павел казва, че Христос ще предаде царството на Своя Бог Отец. Как може да стане това? Навсякъде другаде Писанието казва, че Той ще остане цар довека и царството Му не ще има край. Но в този стих Павел казва, че Христос ще предаде царството и ще сложи в ръката на Отца Своята корона, скиптър и всичко останало.
 
Как можем да обясним това? Ето отговорът: в този стих Павел говори за Христовото царство на земята.
 
Това е едно царство на вяра. Вместо да царува по един видим, явен начин той царува чрез Словото. За нас това е все едно да гледаме слънцето през облак. Виждаме светлината, но не виждаме самото слънце. Но когато облакът се махне ние виждаме слънцето и светлината по едно и също време и в един единствен обект. По подобен начин сега Христос царува заедно с Отца. Това е едно и също царство. Но за нас то изглежда мрачно, скрито, неясно и прикрито.
 
Господ Исус Христос желае да царува тайно и невидимо в сърцата ни единствено чрез Словото. Чрез Словото, Той ни защитава и поддържа в нашите слабости срещу светските сили.
 
Макар сега царството да е тук на земята, по-късно то ще бъде в небето. То няма да бъде скрито и тайно както изглежда сега. Една златна монета си остава такава дори да е скрита в джоба или в шепата ми. По същия начин Христос ще разкрие пред очите на целия свят съкровището, което сега е скрито от нас.
 
Превод : Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg