Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ИД пое отговорност за убийства на християни в Мозамбик

Main Pic
Публикувана: 11.01.2023
Автор: С. Дрю
Прочетена: 664
Коментари: 0
Ислямска държава пое отговорност за нападение срещу две християнски села в Мозамбик, при което двама загинаха и четирима бяха ранени.
 
Терористичната организация публикува снимки в социалните мрежи от атентата в новогодишната нощ.
 
Помощ за църквата в нужда (ACN), католическа организация, помагаща на бежанци, бягащи след атаките, описа „вълна от войнствено екстремистко насилие“, която „прочиства“ християните в северната част на страната.
 
Ръководителят на ACN Джон Понтифекс казва, че има „хиляди и хиляди хора, общности, семейства, цели енории, които са били принудени да мигрират и са в много опасна ситуация“.
 
Той пояснява: „Тези нужди са много непосредствени и благотворителната организация прави всичко възможно, за да отговори на тези нужди в различни лагери и центрове за разселени лица. Но по това време на годината нуждата там е по-голяма от всякога, особено след като хората се страхуват от още атаки.
 
В понеделник папа Франциск предупреди дипломатите за „повишена нетолерантност“ към християните, дори в страни, където те не са малцинство.
 
Според папата всеки седми вярващ е подложен на преследване.
 
Той каза: „Не бива да пренебрегваме факта, че насилието и актовете на дискриминация срещу християните също се увеличават в страни, където последните не са малцинство.
 
„Религиозната свобода също е застрашена навсякъде, където вярващите виждат способността си да изразяват своите убеждения в живота на обществото ограничена в името на погрешно разбиране за приобщаване.
 
„Религиозната свобода, която не може да бъде сведена просто до свобода на религията, е едно от минималните реквизити за достоен начин на живот.“
 
В скорошно проучване на ACN организацията установи, че преследването се е влошило във всички 24 страни, които разследват.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg