Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дете с опасност за живота след стрелба в лондонска църква

Main Pic
Публикувана: 15.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 626
Коментари: 0
Полицията в Лондон издирва стрелеца, който откри огън по опечалени, събрали се пред църква за възпоменателна служба.  След масовата стрелба 7-годишно момиченце се бори за живота си, а други петима са ранени.
 
Стрелбата е станала пред римокатолическата църква "Свети Алоизий"  по време на съботния следобед в памет на 50-годишната Фрезия Калдерон и нейната 20-годишна дъщеря Сара Санчес, които починали в рамките на няколко дни миналия ноември, съобщава Сънди Таймс. Санчес се бори с левкемия и почива три седмици след като майка ѝ умира от белодробна емболия по време на полет от Колумбия за Лондон.
 
Най-малко четири жени - на 21, 41, 48 и 54 години - и 12-годишно момиче са били ранени при стрелбата пред жп гара Euston в централен Лондон, съобщи The Sunday Times, добавяйки, че 7-годишното момиче е с опасност за живота.
 
12-годишното момиче е с лека травма на крака, а възрастните пострадали са настанени за лечение без опасност за живота. Нараняванията на 48-годишния може да  „променят живота му“, според докладите на лекарите.
 
Полицията каза в неделя, че издирва автомобила на заподозрените, за който се предполага, че е черна Тойота. Стотици хора присъствали на службара, когато от автомобила се чули изстрели.
 
„Вярваме, че заподозрените са стреляли с пушка от движещо се превозно средство, което е черна Toyota C-HR, вероятно модел от 2019 г. или подобен“, каза надзирател Джак Роуландс от столичната полиция.
 
Жител на района каза пред The Daily Mail, че хеликоптер на службите за спешна помощ е направил прекъснато кацане близо до жп гарата, преди да излети и в крайна сметка да кацне на близката училищна площадка.
 
„Когато службата приключи, бяхме навън, за да видим летящите гълъби [пуснати като част от възпоменателната служба]. Дойде черна кола и започна да стреля. Беше хаотично“, каза свидетел.
 
Според MyLondon друг свидетел каза: „Никой не знаеше дали е бомба или стрелец. Търсихме къде да се скрием. Всички просто се сгушихме в ъглите, където можехме.“
 
Полицията продължава разследването.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg