Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

17 убити в църква в Конго

Main Pic
Публикувана: 15.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 389
Коментари: 0
"Ислямска държава" пое отговорност за бомбен атентат по време на неделна служба в църква в източноконгоанския град Касинди.
 
Най-малко 17 души бяха убити, а други 20 бяха ранени при атентата, за който терористичната група призна в профила си в Telegram.
 
Президентът Феликс Чисекеди осъди нападението от 15 януари. Президентството на Демократична република Конго каза в изявление за пресата: „Много сме натъжени от отвратителното престъпление. Бащата на нацията, негово превъзходителство Феликс Чисекеди, изказва най-сърдечните си съболезнования на опечалените семейства, като уверява, че виновниците ще бъдат арестувани, преследвани и наказани. Органите на администрацията и сигурността евакуираха ранените в здравни центрове, а труповете бяха откарани в моргата.“
 
Говорителят на правителството Патрик Муяя каза в изявление, че правителството категорично осъжда нападението, което е видимо извършено от терористите от Съюзническите демократични сили (ADF) срещу граждани на богослужение в църква.
 
ADF е създадена в Уганда в края на 90-те години с основното намерение да свали президента. Надмогнати от армията на Уганда, нейните бойци избягаха в конгоанските гори, където нападат невинни цивилни.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg