Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църква прославя Бога след убийствено торнадо

Main Pic
Публикувана: 16.01.2023
Автор: Л. Блеър
Прочетена: 710
Коментари: 0
Хората от църква в Селма, Алабама, възхваляват Бога и са благодарни на героичния персонал в детските градини в неделя за това, че са спасили живота на около 70 деца, за които се грижат, когато смъртоносни торнада преминали през югоизточната част на САЩ.
 
Членовете на християнската църква Crosspoint се събраха на паркинга на църквата за богослужение в неделя, за да благодарят на Бога. Въпреки опустошението на имуществото, което претърпяха, никой от църковната общност не беше сред деветте жертви, останали след най-малко 35 възможни удара на торнадо в региона.
 
„Нищо друго, само по Божията милост децата излязоха живи оттам“, каза п-р Дейвид Никълс от християнската църква „Кроспойнт“ пред Асошиейтед прес за оцеляването на децата и персонала.
 
Ако не беше съобразителността на учителите в детските градини да съберат децата, които варират на възраст от бебета до 5-годишни, в четири отделни бани, щетите от торнадото вероятно щяха да бъдат по-опустошителни.
 
„Молех се и им казвах: „Всичко е наред. Добре сте. Обичам ви всички“, спомня си Шана Латан, учителка, която се опитала да утеши класа си. Те стоели скупчени в банята, докато бурята вилнеела над сградата и съседния имот.
 
Учителките са спасили всички 70 деца, които са се намирали в сградата, като ги събрали в четирите санитарни помещения, останали неразрушени. Когато торнадото преминало, и всички излезли от баните, където се криели, установили, че половината сграда е отнесена.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg