Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Свещеник е изгорен, а друг - прострелян в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 16.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 330
Коментари: 0
Въоръжени мъже са изгорили до смърт католически свещеник и простреляли и ранили негов колега в северозападна Нигерия в неделя, съобщава полицията.
 
Тази последна проява на насилие поражда опасения за сигурността преди изборите следващия месец.
 
Нигерийците ще гласуват за нов президент на 25 февруари, но отвличанията с цел откуп и убийствата от въоръжени банди на север доведоха до опасения, че изборите може да не се проведат в някои райони.
 
Мотивите за последното нападение не са ясни, но въоръжени мъже и преди са атакували свещеници в преобладаващо мюсюлманския север.
 
Васиу Абиодун, полицейски говорител на щата Нигер, каза в изявление, че въоръжени мъже са подпалили резиденцията на отец Исак Ачи, от католическата църква "Свети Петър и Павел", в района на местното правителство Пайкоро, след като не са успели да влязат около 3:00 сутринта.
 
Отец Ачи е изгорен жив, докато друг свещеник, идентифициран като отец Колинс, който се намира в в къщата, е прострелян и ранен, докато се опитва да избяга.
 
Той се възстановява в местна болница, каза Адиодун.
 
„Това е тъжен момент. Един свещеник да бъде убит по такъв начин означава, че не всички сме в безопасност. Тези терористи са свобода и са необходими драстични действия, за да се сложи край на тази продължаваща касапница“, каза губернаторът на щата Нигер Сани Бело.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg