Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победоносно християнство

Main Pic
Публикувана: 16.01.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 389
Коментари: 0
Някои християни са израснали в домове на посветени вярващи, докато други от нас са живели от двете страни на оградата. Ние знаем какво е да живееш без Христос и колко празно и безсмислено е това.
 
Когато решим да следваме Исус Христос и в живота ни настъпват невероятни промени. Откриваме, че има Бог, който ни обича и има уникален, индивидуален план за живота ни.
 
Откриваме също, че да станеш християнин е нещо повече от това просто да кажеш молитва и да получиш уверение, че ще отидеш в Небето. Разбираме, че да бъдем християни означава да следваме Исус не само като наш Спасител, но и като наш Господ.
 
Проблемът е, че днес в църквата има хора, които призовават името на Христос, но не са открили какво означава да Го следваш. Те не са открили, че да си християнин е нещо повече от това просто да кажеш молитва и след това да продължиш по пътя на постоянните забавления.
 
И за съжаление, мнозина се задоволяват с такъв вид християнство, което не е библейско. Този тип християнство прегръща Исус като Спасител, но Го пренебрегва като Господ. То ни помага да имаме самочувствие, но не струва, когато трябва да проявим себеотрицание. То издига успеха, но отхвърля страданието. Тази марка християнство не променя нашия свят.
 
Църквата от първи век, църквата, за която четем в книгата Деяния, трансформира тяхната култура. Хората описват християните като „тези, които обърнаха света с главата надолу“ (Деяния 17:6 NKJV). Ако нашата вяра не ни преобръща с главата надолу, тогава тя със сигурност няма да преобърне света ни с главата надолу.
 
Трябва да се върнем към християнския живот, както е представен в Новия завет, който беше едно християнство, съпровождано от чудеса и знамения, а не разводнена, анемична негова версия. Нуждаем се от онази система от вярвания от първи век, такава, каквато са живели апостолите и каквато е учил Господ Исус Христос, такава, която може да преобърне нашия свят.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg