Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да открием себе си

Main Pic
Публикувана: 17.01.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 534
Коментари: 0
Какво означава да вземеш кръста си? Понякога хората смятат, че това означава, че каквото и да ги притеснява или измъчва, е равнозначно на техен кръст, който трябва да носят.
 
Но не това е имал предвид Исус, когато е казал: „Ако някой иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, нека носи кръста си всеки ден и Ме следва
(Лука 9:23 NKJV).
 
Кръстът символизира едно и също нещо за всеки човек. Говори за умиране за себе си и поставяне на Божията воля пред нашата собствена. Поемането на кръста е размяна на нашите планове с Неговите планове. Това е, когато спрем да се опитваме да търсим щастлив живот и вместо това търсим Бога.
 
Толкова много хора днес се опитват да намерят цел в живота. Какво представлява животът? Какъв е смисълът от това?
 
Смисълът на живота, целта на живота е да познаваш Бога. А най-добрият живот за живеене е християнският живот. За да го живеем най-ефективно, трябва да вземем кръста си и да следваме Исус Христос.
 
Шотландският теолог Самуел Ръдърфорд казва следното за кръста: „Христовият кръст е най-сладкото бреме, което някога съм носил; това е такова бреме, каквото са крилете за птицата или платната за кораба, да ме пренесат напред до моето пристанище.
 
Чрез смъртта за себе си намираме живота. Чрез размяната на нашите планове с Божиите намираме най-доброто. Откриваме живота такъв, какъвто е предназначен да бъде изживян.
 
Апостол Павел каза: „Аз бях разпнат с Христос; вече не аз живея, а Христос живее в мен; и животът, който сега живея в плътта, живея го чрез вяра в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мен” (Галатяни 2:20 NKJV).
 
Когато оставим настрана личните си желания и амбиции, Бог ще разкрие желанията и плановете, които има за нас.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg