Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нека Бог да избере

Main Pic
Публикувана: 19.01.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 706
Коментари: 0
Случвало ли ви се е да пиете нещо толкова неприятно, че да се наложи да го изплюете, като мляко, което не сте знаели, че вече е развалено?
 
В Гетсиманската градина Исус се помоли: „О, Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; но не както Аз искам, а както Ти искаш” (Матей 26:39 NKJV).
 
Чашата, която Исус трябваше да изпие, беше символ за греха. Това беше чаша на страданието. Нашият Господ не искаше да изпие тази чаша, защото знаеше, че Той, който бе безгрешен, съвършен и чист – ще трябва да поеме върху себе си всичко, което е грешно, несъвършено и нечисто.
 
Исус никога не бе прекарал нито миг извън общение с Отец, но скоро трябваше да понесе всички грехове на света. Господ Исус знаеше какво ще се случи. Той знаеше, че Юда ще Го предаде, учениците Му ще Го изоставят, а Петър ще се отрече от Него. И Той очакваше бичуването, разпятието и всичко останало.
 
Господ Исус Христос не искаше да изпие тази чаша, но знаеше, че трябва. Нямаше съмнение, че щеше да Му бъде много трудно. Той щеше да се изправи срещу пълния Божий гняв заради всеки грях, който трябваше да понесе.
 
Но вижте какво постигна. Това доведе до нашето спасение. Поради това, което Исус направи, защото Той изпи тази чаша, ние можем да призовем името Му. Въпреки че беше трудно, беше необходимо за постигането на крайната цел.
 
Исус ни даде модел какво да правим във времена на несигурност. Той се молеше: „Не както аз искам, а както Ти искаш“.
 
Ние няма да знаем Божията воля във всяка ситуация. В онези времена, когато не знаем волята на Бога, ще Му позволим ли да избере вместо нас? Никога не трябва да се страхуваме да оставим неизвестното бъдеще в ръцете на познатия Бог.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg