Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Помощ за Украйна - включете се и вие!

Main Pic
Публикувана: 17.01.2023
Автор: п-р Ангел Пилев
Прочетена: 575
Коментари: 0
Отново сме в Украйна. Вече 11-ти  месец използваме всяка възможност и средства, с които разполагаме, за да сме в помощ на пострадалите.
Този път носим медикаменти и медицински материали за болниците в  градовете Хмелницк и Кривой Рог,  топли дрехи и продукти и повече от 70 бр. електрогенератори с различни мощности. Тръгваме с натоварени 5 буса. 
 
Всичко това нямаше как да се случи без помощта на хиляди доброволци, които отвориха сърцата си, за да помагат на пострадалите от войната в Украйна.
Една от малкото доброволчески организации, продължаващи със своята хуманитарна помощ за Украйна, е Църквата.
 
И тук, от своя страна, като пастор, искам да изкажа своята благодарност на протестанските църкви, които протегнаха ръка да помогнат в това пътуване:
Първа Евангелска църква - София, с пастор Благовест Николов;
Баптистка църква - Овча Купел - София, пастор Николай Неделчев и Здравко Войнов;
Евангелска църква на Вяра - Пловдив, пастор Иван Несторов.
 
Искам  отново да благодаря на всички, които се включвате в тази кампания - без вашата помощ нямаше да можем да сме от помощ за пострадалите.
 
В подобни случаи  молитвата ми е според тези стихове от Божието Слово:
„Ако Бог бъде с мене и ме закриля при това пътуване, ако ми даде хляб да ям и дрехи да се облека, ако аз благополучно се върна в бащиния си дом и Господ бъде мой Бог, Този камък, който съм поставил като възпоменателен стълб, ще бъде Божий дом. Затова от всичко, което Ти, Боже, ми дадеш, ще Ти посветя десетата част.“
Битие 28:20-22
 
На първата ни спирка вчера след влизане в Украйна оставихме  2 генератора за църквата и помощния център в Залищики, разположено на живописен меандър на р. Днестър, където е минавала границата между Полша и СССР след пакта Молотов- Рибентроп. Пасторът Николай - ветеран във вярата, служил дълги години в Сибир - когато  видя нашия конвой с 5 буса с червени кръстове да спира в центъра на градчето, се разчувства, сякаш вижда Армията на спасението, и каза, че дълго са се молили помощ да дойде до тях и ни приеха като отговор на техните молитви. Тук, както и в цяла Украйна, са с режим на тока всеки ден, като същевременно се прекъсват и интернет, и мобилните връзки. Посрещнаха ни с богата трапеза, въпреки лишенията, които търпят. В техните очи бяхме като ангели, което ни накара да се чустваме специално почетени. 
 
Следващата ни спирка е във Вишневиц, където отсядаме всеки път да пренощуваме преди да продължим. Тук оставихме 3 генератора за детски дом с 80 деца, старчески дом и дом за инвалиди, както и соларни лампи, свещи, витамини, топли дрехи. Докато още ги стоварвахме, с нас се свърза кметът на града да благодари от сърце и ни пожелае успешна мисия.
 
Благодаря на всички, които  подкрепяте  мисията ни и сте в молитва за нас.
 
п-р Ангел Пилев, Християнска църква "Сион", София
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg