Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Северна Корея отново начело в преследване на християните

Main Pic
Публикувана: 17.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 771
Коментари: 0
Световният списък за наблюдение на Open Doors разкри, че Северна Корея е страната, в която християните са изправени пред най-екстремно преследване.
 
Постигайки най-високия резултат, регистриран някога в историята на списъка, Северна Корея се завърна на първо място в списъка, след като беше оглавен от Афганистан миналата година.
 
Класацията на източноазиатската нация отразява увеличаване на арестите на християни и повече нелегални църкви, които са открити и затворени.
Прилагането на новия „Закон срещу реакционната мисъл“, който криминализира всеки публикуван материал с чужд произход в страната, включително Библията, също е отчасти виновен за връщането му на върха на списъка.
 
Законът се използва и за проследяване на нерегистрирани църкви и вярващи.
 
„Северна Корея (винаги) е била против християните и християнството. Това е първата група, която ще бъде елиминирана или набелязана или унищожена. Това продължава много години, от 1948 г. насам с установяването на комунистическата диктатура“, казва избягал от Северна Корея, който сега работи за Open Doors като говорител на региона.
 
„Този нов закон носи нова вълна от преследване. Те се опитват да открият всеки един човек, който е бил повлиян от религиозни материали.
 
На въпрос как християните развиват вярата си, докато са изправени пред такива трудни ситуации, Чо казва, че е необходим само един човек, който е имал среща с Бога, за да разпространява Евангелието.
 
„Само си представете страна, която няма мобилни телефони или интернет, но вие имате, човешка общност. Така евангелието може да се предава от човек на човек.
 
„Така че, ако някой има една Библия, когато сме изправени пред тъмна ситуация, имаме нужда от утеха. Имаме нужда от надежда, без надежда човечеството не би могло да измине целия път до този момент. И тази надежда намираме във вярата, което направих и аз в затвора.
 
„Когато се молех на Бога, тази вяра ми даде надежда. И тя ме утеши и ми даде надежда за оцеляване. И същата тази вяра и същото става в най-мрачните затвори. И християните говорят за това и се молят. И това е, което аз наричам „пречистване на вярата“. Те знаят, че могат да бъдат убити, но знаят, че вярата им няма да бъде унищожена“, добави Чо.
 
Въпреки че е трудно да се знае колко християни има в Северна Корея, Open Doors изчислява, че те са 400 000, като около 50 до 70 000 са в трудови лагери.
 
Източник: Open Doors
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg