Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир e прострелян, 25 християни са отвлечени по време на богослужение в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 19.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 780
Коментари: 0
Терористи са нападнали църковна служба в северозападна Нигерия в неделя (15 януари), протрелвайки пастора и отвличайки 25 членове, казват източници.
 
Нападателите нахлули по време на сутрешното богослужение на църквата „Нов живот за всички“ в село Данцаури в щата Кацина, област Гидан Харуна, окръг Канкара, казва Гамбо Исах от полицейското командване на щата Кацина.
 
„Получихме обаждане с призив за помощ, след като многобройна група терористи, стрелящи спорадично, са нахлули в село Данцаури в Канкара“, казва Исах в изявление. „Терористите са простреляли пастор Харуна в ръката и са отвлекли пет жени, които са били на неделна служба в тяхната църква.“
 
Исах споменава пет отвлечени жени (включително две непълнолетни), а жители на района и старши специален асистент по християнските въпроси на губернатора Амину Бело Масари, п-р Ишая Джурау, е съобщил на медиите, че 25 членове на църквата са били отвлечени и че девет от тях по-късно са успели да избягат.
 
Говорителят на полицията Исах идентифицира петте отвлечени жени като Раби Исиаку, 15; Нусеба Шуайбу, 13 г.; Раби Сайду, 36 г.; Раби Баба, 49 г.; и Сарату Хади, 27. Той казва, че пасторът е получил лечение в Общинската болница, Канкара.
 
Жителят на района Франсис Сардауна каза в текстово съобщение до Morning Star News, че нападателите са пристигнали на мотоциклети и са открили стрелба безразборно. След като са ранили пастора, са отвлекли младите жени и бързо са изчезнали.
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg