Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Видения и сънища променят живота на десетки иранци

Main Pic
Публикувана: 20.01.2023
Автор: Т. Филипс
Прочетена: 520
Коментари: 0
Основател на  служение, посветено на иранската нелегална църква, разказва, че много хора в страната имат среща с Господ Исус Христот посредством сънища и видения - феномен, който е потенциално чужд на западните култури.
 
П-р Лазар Йегназар, основател на Transform Iran, организация, проповядваща Евангелието в Иран и основаваща църкви, споделя, че много иранци са привлечени от Христос след тези видения.
 
„Те не могат да спрат да говорят за това. Оттук и жестокото гонение, насилието и бруталността срещу християните“, казва Йегназар за преследването, пред което са изправени много ирански християни. „Новоповярвалите иранци обикновено споделят следното: „Видях видение на човек с бяла дреха, с кръст на рамото или на сърцето си. Той ми каза: „Аз съм Исус Христос“.“
 
Докато много вярващи на Запад обикновено срещат Господ Исус в резултат на това, че други споделят с тях Евангелието, понякога сънищата и виденията са преломните моменти за хората в Иран. Тези видения са духовното преживяване, което предизвиква промяна в живота и трансформация на сърцето у въпросните хора.
 
Йегназар цитира истории от Писанието, за да покаже как Бог е използвал видения, за да общува с човечеството в миналото. Така той обяснява защо иранците може да имат подобно духовно преживяване и днес.
 
„В Близкия изток хората виждат видения“, казва той. „Съгласно западното разбиране за тези неща ние искаме всичко да бъде осезаемо, проверимо и отговорно.“
 
Пастир Йегназар смята, че динамиката е доста различна в Близкия изток, където тези преживявания дълбоко резонират у хората, които ги имат.
 
„В Иран след като хората имат видение – те се събуждат развълнувани и треперещи“, казва Йегназар.
 
Той припомня многото случаи, когато Господ е говорил на видни библейски личности чрез сънища, споделяйки важни послания, които са променили живота им.
 
„Знаете ли, проследявайки този път от Авраам през Мойсей, до Данаил, Йосиф и Мария, майката на Христос … всички те виждат сънища“, казва Йегназар. „Апостол Петър, в началото на служението си, след основаване на църквата, също започна да има видения и сънища.“
 
Пастирът пояснява, че хората може да се изненадат, че той съпоставя факта, че Бог говори чрез сънища не само в древността в Библията, но и днес, на хората в Близкия изток.
 
„При всяко събиране на иранци или афганистански християни, ако ги попитате: „Колко от вас са видели сънища или са имали видение? Колко от вас са били докоснати и радикално, трансформирани след това?“ Вероятно около 90% от запитаните хора ще вдигнат ръце“, казва той. „Ако попитате църква в Уисконсин, или в Мериленд, или в Бостън, „Колко хора са дошли при Христос чрез видение?“, те ще попитат: „Какво е това видение?““
 
Бог продължава да използва всички възможни начини и средства, за да достига хора за Христос. За онези, които живеят в рискови държави и християнството понякога е равнозначно на смърт, Господ използва видения, така че Христос да говори ясно и недвусмислено. Бог и днес може да променя съдби, както направи със Савел от Тарс, който беше гонител на вярващите, преди да се превърне в ревностен апостол за Христос.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg