Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Събуди се!

Main Pic
Публикувана: 23.01.2023
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 501
Коментари: 0
Повечето от нас все още сме повърхностни същества, които очакваме бъдещето, за да получим удовлетворение. Смятаме, че някакво бъдещо събитие или промяна в нашите обстоятелства ще ни донесе мир и радост. Ние казваме: „Просто изчаквам. Моят ден ще дойде. Някак си, някой ден, някъде… Не знам какво ме очаква, но ще се случи. Ние сме като деца, които чакат подарък за Рождество и броят дните.
 
Цар Давид написа един от псалмите си по време на тъжен, интроспективен период от живота си, смятайки, че според него времето тече твърде бързо. Беше постигнал толкова малко. Всичко тогава изглеждаше напразно. „Със сигурност всеки човек ходи като сянка; Със сигурност те се занимават напразно; той трупа богатства и не знае кой ще ги събере. И сега, Господи, какво да чакам? Моята надежда е в Теб” (Псалм 39:6-7 NKJV). Давид беше депресиран, отпаднал. Сегашното му положение изглеждаше толкова безполезно. С объркано сърце той извика: „Господи, какво чакам?“
 
Бог ми говори със същия въпрос един ден, когато се разхождах сам из хълмовете на Пенсилвания. „Дейвид, какво чакаш? Защо това не е най-добрият ден в живота ви? Защо сега не можеш да имаш пълноценен и щастлив живот? Няма нищо в бъдещето, което да нямате в Исус сега.
 
Питам те: Какво чакаш? „О, чакам г-н или г-жа Перфектни“, може би ще отговорите вие. Чакате онзи благочестив човек, който смятате, че ще ви избави от самотата и ще изпълни душата ви с неописуема радост. Някои се отегчават от своите партньори и ги чакат да се променят, защото търсят романтика, която да влезе в живота им и да прогони празнотата им. Не! Няма нищо, което да ви промени или спаси от това кой и какъв сте днес. Ако мислите, че някой друг ще реши проблема ви със самотата, много грешите. Трябва да намерите избавление, мир, надежда и радост за себе си в Христос.
 
Исус е единственият, който може да запълни празнотата. Събуди се и живей!
 
Източник: World.Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg