Четвъртък, 30.11.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Праведните извикаха, и Господ послуша, И от всичките им беди ги избави." Псалм 34:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Важните въпроси

Main Pic
Публикувана: 25.01.2023
Автор: Грег Лори
Прочетена: 368
Коментари: 0
Има един често задаван въпрос от страна на християните, който може да показва духовен проблем в живота им: „Възможно ли е да бъдеш християнин и въпреки това да вършиш . . . ?" (Попълнете пропуснатата дума.) С други думи, „Мога ли да се измъкна, като върша това нещо и въпреки него, технически да бъда спасен?“
 
Вместо това, трябва да попитаме: „Тъй като съм християнин, как мога най-добре да служа на Господ? Какво мога да направя, за да израсна духовно?“
 
Ако някога сте се чудили какво трябва да прави един християнин, помислете върху следните въпроси.
 
Изгражда ли ме духовно? Това нещо, което искате да направите, насърчава ли растежа във вашия християнски характер? Някои неща в живота могат да ви съборят, защото ви откъсват от Божиите хора или притъпяват глада ви за Божието Слово.
 
Дали това нещо има власт над мен? Някои християни казват, че имат свободата да направят определено нещо, защото могат да се справят с него. Те могат да го контролират. Но дали то има власт в техния живот? Могат ли да изкарат един ден без него? Ако не, тогава това не е истинска свобода.
 
Имам ли неспокойна съвест заради това? Може да има нещо, което ви е неудобно да правите. Просто не ви се струва добре. Римляни 14:23 казва: „Защото всичко, което не е от вяра, е грях“ (NKJV). Всички сме различни. Един вярващ може да си позволи да направи определено нещо, но точно това нещо може да му навреди духовно.
 
Може ли да накара някой да се спъне или да се съблазни поради него? Може да имате свободата да направите нещо, като например да отидете да гледате даден филм или определено телевизионно предаване. Но ако това притеснява друг вярващ, бъдете чувствителни към него. Като християни, ние не живеем сами за себе си. Имаме влияние върху другите, които ни наблюдават.
 
Твърде често хората, които се интересуват и искат да следват Господ Исус, не искат да се откажат от неща, които ще забавят духовния им растеж. Трябва добре да пресметнем разходите и истинската цена на посвещението.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg