Петък, 29.09.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Тогава Исус пак им говори, казвайки: Аз съм светлината на света; който Ме следва няма да ходи в тъмнината, но ще има светлината на живота." Йоан 8:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

14 убити след атентат в църква в Конго

Main Pic
Публикувана: 22.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 206
Коментари: 0
Мюсюлмански екстремисти са заподозрени в атентата срещу служба за кръщение в протестантска църква в Демократична република Конго (ДРК), която е убила най-малко 14 вярващи на 15 януари, казват официални лица.
 
Докато представители на ДРК казаха, че най-малко 14 са загинали и 63 са били ранени при взрива в Касинди, в източната част на ДРК, говорителят на военните операции на Уганда в ДРК, Билал Катамба, съобщава за 16 убити и най-малко 20 ранени от Църквата на Христос в Конго (Eglise du Christ au Congo или ECC).
 
Длъжностни лица подозират, че съюзническите демократични сили (ADF) са извършили атаката. Ислямска държава твърди, че ADF, ислямистка бунтовническа група, е филиал в Централна Африка. "Ислямска държава" пое отговорност за бомбения атентат, като каза, че "почти 20" души са били убити, според Агенция Франс Прес (AFP), цитирайки SITE Intelligence Group.
 
Старейшината на църквата Палука Кивуга казва, че двама мъже са влезли в сградата на църквата и са оставили чанта, в която е имало IED, който скоро е детонирал.
 
„Хората просто летяха във въздуха и падаха безжизнени – беше болезнена неделя, всички вътре се опитваха да се измъкнат, но някои не успяха, защото краката им бяха подкосени“, казва Кивуга пред Morning Star News. „Бомбата уби деца и техните родители. Бях травматизиран и изпитах някаква болка по цялото тяло, но слава Богу оцелях.“
 
Членът на църквата Саломе Кавуго каза, че кръщенията във вода се извършват по време на неделната служба и затова сградата е била пълна с вярващи, дошли за събитието.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg