Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог не спира да работи

Main Pic
Публикувана: 23.01.2023
Автор: Дж. Лоу
Прочетена: 417
Коментари: 0
Rock the Universe е определян като най-големият християнски музикален фестивал във Флорида и рок-група Skillet е сред изброените хедлайнери заедно с Торън Уелс, Зак Уилямс и Матю Уест за двувечерното събитие на 27-28 януари. Вокалистът Джон Купър описва концерта като "обединяващо събитие".
 
„Предвид светската култура в момента, дори ако трябва да премахнете религиозния аспект от подобно нещо, наистина има само две събития, които обединяват американците. Това са спортът и музиката“, казва Купър в интервю. "Напоследък не можем да се съгласим за нищо. Но когато отидете на концерт или на спортен мач, налице е обединяваща атмосфера. Добре е, че можем да се съгласим поне за това. Ние сме тук, за да се забавляваме.”
 
Според Купър в минали години това е събитие, на което нехристияните са присъствали заедно с децата си, защото се наслаждават на музиката и е празничен повод, подходящ за всички семейства.
 
„Не всички, които идват на концерта, са християни или дори религиозни, но голям процент от хората са вярващи и те се обединяват, защото харесват музиката. Обикновено всички християни са съгласни, че Исус е Пътят, Истината и Животът и искаме да празнуваме това!“ заявява Купър.
 
„Можем да празнуваме това с всякакви хора, независимо дали говорим за класа, етническа принадлежност или дори деноминация. Така че ние се събираме на този фестивал, за да кажем, че оставяме някои от нашите различия настрана, защото сме съгласни, че Исус Христос е Господ. И това е нещо наистина прекрасно.“
 
За тези, които не са християни, някои семейства избират да присъстват на годишното събитие, защото това е безопасно място, където да отидете и да се насладите на хубава музика.
 
„Срещал съм хора, които казват: „Предадох живота си на Христос на християнско музикално събитие, като Rock the Universe, и сега съм тук и водя децата си на същото място, на което отдадох живота си на Господа“, обяснява певецът.
 
След пандемията от COVID-19, която продължи и през 2022 г., стана ясно колко е важно семействата да могат да се съберат с други вярващи на публично събитие.
 
„В момента в Америка се наблюдава духовно пробуждане. Както религиозни, така и невярващи хора осъзнават, че губим децата си“, казва Купър пред Christian Post. „Това, което ме вълнува е, че Църквата притежава отговора. Църквата винаги е имала отговор на това, защото Бог е създал мъж и жената, за да се оженят, да имат деца и да отгледат децата си в страх и наставление от Господа.“
 
Според Купър всяко християнско семейство представлява една малка църква по думите на известния проповедник Чарлз Спърджън и хората осъзнават това.
 
„Тъй като светът става все по-луд, това, което виждам на моите концерти, е, че много хора идват, като водят семействата си. Концертът се превръща в семейно събитие, дори за хора, които не са последователи на Исус. Те казват следното: „Не съм вярващ в Исус, но мога да доведа децата си тук, а местата, където да ги заведа, не са много.“ Защото дори спортът е повлиян от съвременната култура, от която дори като нехристияни се чувстват неудобно.“
 
„Така че продължавам да мисля, че Църквата е отговорът. Бог винаги работи и това ще бъде така и през 2023 г., ако се вслушаме в Него“, заявява Купър.
 
През 2023 г. се навършват 25 години, откакто Universal Studios е домакин на християнското събитие. Купър отпразнува решението на Universal да продължи да си партнира с вярващите въпреки светската реакция срещу християните и проблемите, свързани с родителските права, в които компанията Walt Disney Co. беше затънала миналата година заради детски филми, подкрепящи ЛГТБ.

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg