Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Френските власти арестуваха подпалвач на църква

Main Pic
Публикувана: 30.01.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 350
Коментари: 0
Френските власти са арестували мъж, заподозрян в опит да подпали църква. През последните дни три други парижки църкви също са били жертва на опити за палежи.
 
47-годишен мъж е задържан в сряда следобед. Той е заподозрян, че е подпалил входната врата на църквата "Сен Лоран" в 10-ти район  на френската столица, пише Le Figaro. Мъжът твърди, че е с украинско гражданство.
 
През последните седмици няколко църкви бяха подложени на палежи. Третият пожар е забелязан от властите, пише Le Figaro. Забелязали струпани чаршафи и палети пред вратите на църквата. Служителите трябвало да използват пожарогасители, за да забавят пламъците, докато чакали пристигането на пожарникарите, които ги потушили напълно.
 
Засега мъжът е заподозрян само в подпалването на входната врата на църквата "Сен Лоран", съобщава Le Parisien. Полицията все още издирва човека, който се опита да подпали още три църкви. „Тези факти са много тревожни“, каза Еманюел Грегоар, първият заместник на кмета на Париж Ан Идалго. „Притеснително е повторението за кратко време на тези злонамерени действия.
 
Според Грегоар парижките власти засилват наблюдението си в близост до местата за поклонение.
 
Източник: CNE.NEWS
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg