Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Беър Грилс с коментар за съвременната църква

Main Pic
Публикувана: 31.01.2023
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 836
Коментари: 0
Телевизионният водещ и автор Беър Грилс е известен със своите приключения, но  той е и християнин, който открито споделя вярата си.
 
В интервю за Christian Post той споделя своите вярвания, мироглед и нещата, които според него са погрешни в съвременната църква.
 
Голяма част от неговия мироглед се определя от неговата вяра... Грилс постоянно казва: „Вярата ми движи всичко, което правя".  Той е много откровен християнин.
 
Грилс, който издаде нова книга, озаглавена Mind Fuel: Simple Ways to Build Mental Resilience Every Day, коментира някои от проблемите, които вижда днес в западната църква. Той пояснява, че фокусът е върху светлините, камерите и други външни елементи, като насърчава вярващите да се върнат към основите на истинското християнство.
 
Беър Грилс е първият, който признава, че е  нетрадиционен християнин.
 
Той  не се срамува открито да говори за своята вяра и разказва как тя му служи като основа за един пълноценен живот. Но той не иска да дезинфекцира посланието си, за да го направи безобидно за религиозна публика, и честно казано, Грилс няма много време за западната църковна култура.
 
„Мисля, че Исус би се конфронтирал с 99% от днешните църкви“, казва 48-годишният британски авантюрист пред The Christian Post. „Нашата задача в живота е да останем близо до Христос и да изоставим религиозното, да зарежем глупостите, да зарежем църквата, ако трябва, защото това така или иначе означава толкова много различни неща за различните хора. Запазете тази част от църквата, която е свързана с общността и приятелите, честността, вярата и любовта. Всички маски, изпълнения, музика и групи за поклонение и всички подобни неща - не мисля, че Христос би одобрил много от тях.
 
Той изразява своята неприязън от така наречения „религиозен език“, променяйки посланията по такъв начин, че хората „не могат да бъдат честни, не могат да изразят съмнение и не могат да се провалят“. Църквата, според Грилс е „място за съмнения и въпроси“.
 
Той казва: „Вижте ранната Църква. Беше пълна стая с хора, които ядяха и пиеха, изразяваха съмнения и спореха. Но Църквата днес е променила това.
 
„Вероятно много от хората в църквата злоупотребяват с дрога и вероятно повечето от тях се борят с порнография и други подобни неща. Какво облекчение е, когато един пастор може да се изправи и да каже: „Добре дошли в болницата, хора. Ето ни. Просто стоя до вас на пътя, не успяваме да си проправим път, но полагам старания за живот на любов и изкупление. Нека погледнем навън и да обичаме другите хора, защото сме заедно в тази мисия.“
 
Този вид честен подход към живота превърна Грилс в световна сензация и едно от най-известните лица на оцеляването и приключенията на открито. Бивш войник от британските специални части и алпинист, изкачил Еверест, той участва в предаването „Човекът срещу дивата природа“ на Discovery и е водещ на „Дивата природа с Беър Грилс“ в сериала на National Geographic Channel. Предприел е безброй опасни експедиции, ял е змии и паяци и дори е оцелял при инцидент със свободно падане с парашут в Африка. Неговите книги, които варират от наръчници за умения за оцеляване до художествена литература, са продадени в над 15 милиона екземпляра по целия свят.
 
Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg