Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Двойно благословение

Main Pic
Публикувана: 04.02.2023
Автор: Ч. Спърджън
Прочетена: 581
Коментари: 0
Онези, които са приели Христос, са благословени двойно като Негови деца. Те са Негово потомство чрез сътворението и те са Негови синове чрез осиновяването в Христос. Следователно те имат привилегията да Го наричат „Наш небесен Отец“.
 
Татко! О, колко скъпа е тази дума!
 
Ние носим Божия авторитет. Той ни пита днес: „Ако съм ваш Баща, грижите ли се за Моята чест? Ако сте Мои синове, къде е вашето послушание?"
 
В тази дума има обич, смесена с авторитет. Авторитет, който не предизвиква бунт. Тя включва подчинение, което се дава най-охотно. Това покорство не би било отказано, дори и да можехме. Послушанието на Божиите деца, трябва да бъде любящо послушание.
 
Не отивайте да служите на Бога като роби, които просто слушат техния господар, а бягайте по пътя на Неговите заповеди, защото това е пътят на вашия Отец. Предоставяйте телата си като инструменти на праведността, защото праведността е волята на вашия Баща и Неговата воля трябва да бъде воля на всяко Негово дете.
 
Татко! Ето един кралски атрибут, толкова сладко прикрит в любовта, че короната на краля е скрита в лицето на краля. Така Неговият скиптър се превръща не в железен жезъл, а в сребърен скиптър на милостта - скиптърът наистина изглежда скрит в нежната ръка на Този, който го владее!
 
Татко! В тази дума се преплитат честта и любовта. Колко голяма е любовта на бащата към неговите деца! Това, което приятелството не може да направи и простото доброжелателство не може да стори - сърцето и ръката на бащата трябва да извършат за синовете.
 
Те са Негово потомство - Той трябва да ги благослови. Те са Негови деца — Той трябва да се покаже силен в тяхна защита. Ако един земен баща бди над децата си с непрестанна любов и грижа, колко повече нашият небесен Баща?
 
Авва, Отче! Този, който може да каже тези думи, е по-славен, отколкото херувимите или серафимите! В дълбочината на тази дума има небе – Отец! Има всичко, което мога да попитам. Всичките ми нужди могат да бъдат снабдени. Всичките ми желания могат да се сбъднат. Имам всичко за цяла вечност, когато мога да кажа на Бога "Татко"!
 
Spurgeon's Gems
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg