Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ОЕЦ в кампания на ЕЕА в подкрепа за Турция

Main Pic
Публикувана: 06.02.2023
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 478
Коментари: 0
Скъпи братя и сестри в Господа, 
Скъпи сънародници, 
 
Всички бяхме потресени, когато новата седмица започна с информация за поредицата разрушителни земни трусове в пограничните територии между Турция и Сирия, усетени също така в Ливан, Кипър и Израел. Унищожените сгради са хиляди, а броят ранени, убити или изгубени сред руините хора се увеличава с всеки изминал час. 
 
Ден след бедствието Европейският евангелски алианс (ЕЕА) отправи спешен призив за хуманитарна помощ и дарение в помощ на пострадалите. Поддържа се постоянна връзка с офиса на Турския евангелски алианс (ТЕА), откъдето идва и информация за актуалните нужди. „ТЕА е откликнал на бедствието в партньорство със Сдружение „Първа помощ“ (СПП), с което си сътрудничат при подобен вид бедствени ситуации в страната – се казва в прес съобщението на ЕЕА. – Сдружението е основано преди години, след предишна поредица тежки земетресения, от вярващи и пастири към Турския евангелски алианс. СПП вече има изграден опит и умения за професионална помощ.“ 
 
Броени часове след първия трус от 7,8 по Рихтер служители към СПП са се събрали за оперативно планиране. Веднага е изпратен екип от 15 работници от Измир, Анкара и Ван с първа помощ. Три камиона на сдружението, предварително оборудвани с медицински и хигиенни приспособления, са заминали към Централна Турция въпреки изключително тежките метеорологични условия. Изпратен е и специализиран екип за търсене и помощ на затрупани хора. Нуждаят се от ходатайствена подкрепа поради снеговалежа и студа. 
 
От своя страна Европейският евангелски алианс обяви мащабна кампания за събиране на значителен брой одеяла, палатки, зимни дрехи, храна, вода и др. Наред с това се набира и финансово дарение, което ще бъде предоставяно на Турския евангелски алианс за оперативни разходи чрез дейността на Сдружение „Първа помощ“. 
 
С оглед на особено усложнената обстановка в пострадалите райони и спешната нужда от финансова подкрепа ОЕЦ взе решение да се присъедини към кампанията на ЕЕА, като отправя призив към деноминации и църкви, сдружения и фирми, партньори и приятели: Нека да обединим ресурс в полза на хилядите пострадали! Сметката на ОЕЦ е достъпна за набирането на дарения, а генерираната сума периодично ще се превежда към ЕЕА в полза на обявената кампания. Ето данни за изпращане на средства: 
 
Обединени евангелски църкви в България
Райфайзенбанк, SWIFT: RZBBBGSF
IBAN: BG33RZBB91551068019918
Основание: Дарение за Турция
 
Получихме информация и за загинали братя и сестри като Хакан и Пола Дивенчи – служители на Божието дело, от чието семейство е оцелял само синът им Йоел. Нека да се молим за духовни, морални и физически сили у турските вярващи! Нека Божият Дух да им придава утеха и да ги зарежда с изобилна любов, за да служат в Христовото име като сол и светлина (и топлина) в това скръбно и тягостно бедствие! 
 
От управителния съвет на ОЕЦ, 
П-р Румен Борджиев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg