Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кения обяви национален ден за молитва

Main Pic
Публикувана: 15.02.2023
Автор: Premier Christian News
Прочетена: 851
Коментари: 0
Шести пореден неуспешен дъждовен сезон се наблюдава в източната част на Африка и в тази връзка президентът на Кения се надява небесата най-накрая да се отворят с помощта на национален ден за молитва.
 
Уилям Руто обяви плановете за първия ден за молитва в цялата страна в засегнатия от суша град Накуру, на около 100 мили от столицата Найроби.
 
„Като правителство сме изготвили сложни планове за продоволствена сигурност, имаме семена, изобилие от торове и стратегии за събиране на вода, включително язовири. Сега имаме нужда Бог да ни изпрати дъжд“, каза Руто.
 
„Призовавам всички хора от всички религии... да се молят за страната ни.“
 
Кения и други източноафрикански нации преживяват едни от най-лошите условия на суша от десетилетия.  Тя причинява провал на реколтата, загуба на добитък, диви животни и биоразнообразие и недохранване. Вътрешното селско стопанство е съществена част от икономиката на Кения.
 
Хуманитарната агенция на ООН нарече продължаващата суша в региона „бързо развиваща се хуманитарна катастрофа“.
 
Според ООН в засегнатите от суша райони на Кения, Етиопия и Сомалия 22 милиона души изпитват остра хранителна несигурност, а 5,1 милиона деца са остро недохранени. Световната продоволствена програма призовава страните донори да осигурят 2,4 милиарда долара тази година, за да помогнат за предотвратяване на голяма криза.
 
Метеоролозите казват, че причинените от човека промени в климата влошават екстремните условия.
 
Миналото лято архиепископът на Милано направи поклонение в три църкви с надеждата да сложи край на сушата в Италия, а губернаторът на американския щат Юта призова гражданите да се молят за дъжд преди уикенда с екстремни горещини.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg