Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Древна църква опожарена в Германия

Main Pic
Публикувана: 15.02.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 407
Коментари: 0
Църквата "Въздвижение на кръста Господен" в германския град Висен е станала обект на палеж. Огънят е нанесъл сериозни щети на хилядолетната сграда.
 
Миналата седмица рано сутринта минувачите са забелязали дим, идващ от сградата на църквата, която принадлежи на архиепископията на Кьолн, съобщава Католическата информационна агенция.
 
По всичко личи, че пожарът не е почнал случайно. Щефан Дейпенброк, ръководител на пожарната служба на Висен, казва пред Rhein Zeitung, че задната врата на църквата е била разбита с тежки камъни. „Когато два екипа пожарникари проучиха църквата, те откриха огън на главния олтар.“
 
Въпреки че успяха бързо да го изгасят, големи части от интериора пострадаха от огъня. Главният олтар от 17-ти век пострада особено, а килим, който беше на повече от 200 години, също беше унищожен. Енорията загуби и някои наскоро реставрирани картини.
 
Междувременно извършителят е задържан от германската полиция.
 
Пастор Мартин Кюртен е разстроен от пожара. „Част от молитвения дом беше унищожен“, казва той.
 
Според Кюртер извършителят е мъж на 39 години, който живее в близкия квартал. За мотивите му все още не се знае нищо.
 
„Това, което е страшно, е решителността и бруталността, с която е действал“, казва пасторът. В същото време пастор Мартин се надява, че „разпитът на извършителя ще даде отговор на въпросите за неговите мотиви. Въпросът, който мнозина сега задават, е защо някой би направил нещо подобно.
 
Източник: CNE.news
Снимката по-горе е отпреди пожара.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg