Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Основателят на „Операция Мобилизация“ отказва молитви за изцеление

Main Pic
Публикувана: 16.02.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 851
Коментари: 0
Евангелизаторът Джордж Вервер разкри, че страда от злокачествено заболяване. Вервер е автор на няколко книги на различни християнски теми. Той е страстен защитник на радикалното ученичество като единствената легитимна възможност за хората, които вярват в Исус.
 
Вервер е ссновател на християнската мисионерска организация "Операция Мобилизация", позната и в България. Той споделя, че това може да е заболяване, което да трае с години, но е възможно и Бог да го вземе при Себе Си по всяко време.
 
В послание до хората, които го подкрепят, той ги моли да не се молят за изцелението му.
 
„Моля, помолете хората да не се молят за моето изцеление, тъй като аз наистина очаквам с нетърпение небето“, каза той. „Молете се да имам благодат за тежкото пътуване, което ми предстои.“
 
Роденият в Ню Джърси Вервер основава Operation Mobilization през 1961 г. като инструмент за разпространение на Божието слово по света.
 
Благотворителната организация сега работи в над 110 различни страни с евангелизатори, ангажирани да споделят Библията с всички.
 
Коментирайки болестта си, Вервер казва: „Докато бях в болницата, имах силно преживяване с Бога, след което целият товар, свързан с моето служение и  глобалното страдание, беше вдигнат от плещите ми.
 
„Бог ме увери, че съм свършил моята част и трябва да оставя останалото на другите и в ръцете на Исус. В много отношения чувствам, че 83 години е твърде дълъг живот, след като толкова много мои приятели вече са починали, но Господ ме държи в Своите ръце. Изглежда, че ще остана на тази земя още известно време, но пътят до небесното царство е кратък. Ценя вашите молитви, така че с достойнство да завърша пътя."
 
Вервер казва, че ще прекара времето, което му остава, в набиране на средства за евангелски проекти.
 
Той също така помоли поддръжниците си да помнят народа на Индия като приоритет за молитва и даване.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg