Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Шестима християни отвлечени на път за Либия

Main Pic
Публикувана: 16.02.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 734
Коментари: 0
Смята се, че шестима християни са били отвлечени от престъпна банда в Египет.
 
Мъжете били спрени на нелегален контролно-пропускателен пункт на път за Триполи, либийската столица, където възнамерявали да работят.
 
След като били транспортирани до неизвестно място, една от жертвите, на име Абду Джада Садрак, успял да се обади на член на семейството по телефона. Той потвърдил, че са държани в „много малка стая“, описана от Адбу като „жив ад“.
 
Той казал на братовчед си Хани Садрак, че те са сред други заложници от други националности. Биели ги всеки ден и ги държали гладни.
 
Според местни журналисти похитителите искат около £2600 в замяна на всеки от заложниците.
 
Репортаж на журналиста Надер Шукри предполага, че семействата ще трябва да продадат домовете си, за да съберат въпросните средства.
 
Близките на жертвите апелират за помощ от египетското правителство и се надяват международните агенции да успеят да окажат натиск върху политиците в страната.
 
Президентът на Християнска солидарност по света (CSW), Мервин Томас, казва: „CSW осъжда тази последна бруталност, извършена срещу египетските християни в Либия.
 
„Фактът, че тези мъже са били отвлечени толкова скоро след пристигането си и са задържани с много други чужди граждани, подчертава разпространението на отвличанията с цел откуп в тази страна.
 
„Призоваваме либийските и египетските власти да се намесят бързо, за да осигурят освобождаването на тези шестима мъже и всички, държани с тях.
 
„Техните похитители трябва да бъдат подведени под отговорност и ние призоваваме международната общност да окаже натиск върху тези, които са на власт в Либия, да се справят с екстремистките и престъпни групи и да се справят с ужасяващите дискриминационни набелязвания и изнудване на религиозни малцинства и бежанци.“
 
Източник: Christian Solidarity in the World
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg