Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Към какво се стремим

Main Pic
Публикувана: 18.02.2023
Автор: Гари Уилкерсън
Прочетена: 489
Коментари: 0
През какви трудности преминавате, свързани със собственото ви израстване или растежа на хората, на които служите?
 
Борите ли се с факта, че не получавате никаква благодарност, църквата ви не расте достатъчно или не успявате да станете известни?
 
Желаете да откриете своето място или не знаете по какъв начин бихте могли да служите?
 
Имате ли проблем с налагането на авторитета си сред околните?
 
Дали вашият стремеж е свързан с бройките, със сградата, с растежа или с финансите?
 
Апостол Павел никога не споменава, че се бори с някое от тези неща. Той споделя: „Желая да знаете в каква голяма борба съм заради вас и заради онези, които са в Лаодикия, и заради всички, които не са ме видели лично (Колосяни 2:1).
 
Накратко Павел споделя: „Искам да видя промяна в живота ви и как Бог действа. Не искам да агонизирам заради нещата, през които преминавам, но съм загрижен за вашия растеж и узряване. Искам да достигнете пълнотата в Господ Исус Христос. В това се изразява борбата, през която преминавам.“
 
Ако искаме да си създадем добро име и да изградим едно лично царство, като докажем неща на околните, или дори на самите себе си, тогава ние се борим по начин, който не подобава на верния пастир. 
 
Ако искаме да сме верни служители, не трябва да мислим за себе си, служението ни или нашата позиция. Борбата ни би трябвало да се изразява в устояването на верността ни към хората, към които Бог ни е призовал да служим.
 
Павел ни споделя: Боря се с всичката енергия, чрез която Бог мощно работи в мен. Извършвайки всичко това, пред мен се откриват някои трудности, които ми пречи  да върша онова, за което съм призван от Бога - да съграждам. Ако и ние като лидери се борим с тези неща, за нас има добри новини. Това е Божията дейност. Ако страдаме сами, няма да притежаваме достатъчно енергия, нито да оцелеем, нито да се развиваме.
 
Ако се борим с енергията на Светия Дух, силно работеща чрез нас, то ние може да славим Бога чрез всичко, през което преминаваме. Може да изпитаме всякакви трудности, изпитания или разочарования, защото притежаваме силата на Светия Дух. Силата не се състои в нашата енергия, а в тази на Светия Дух. Ето какво ни пише Павел по тази тема:
 
Затова се радвам на немощите си, на хулите, скърбите, гоненията, притесненията заради Христос – защото когато съм немощен, тогава съм силен.
(2 Коринтяни 12:10)
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg