Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съживлението обхвана и студентски кампус в Алабама

Main Pic
Публикувана: 19.02.2023
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 501
Коментари: 0

След като студенти в три американски университета (в Кентъки, Тенеси и Охайо) свиделстват за духовно съживление и действие на Божия дух сред тях, към тях се присъедини и университетът Самфорд в Алабама.

Онези, които са присъствали на хвалението, разказват за изумително Божие присъствие сред студентите и всички, присъединили се към тях.

Липсва специална организация или външни ефекти. Младите хора просто хвалят Бога, молят се и четат пасажи от Божието слово.

От няколко дни хвалението не е спирало. Във видео клипа можете да видите какво е настроението там. Споделяме свидетелството на Вон Стафорд:

В момента седя на паркинга на Самфордския университет, защото не исках да си тръгвам, докато не споделя. Вчера няколко от пасторите на Клиърбранч и други от Алабама пътуваха с каравани, за да преживеят невероятното съживление/пробуждане, което се случва в кампусите на университета Асбъри и семинарията Асбъри в малкия Уилмор, Кентъки.
 
Докато пътувахме до вкъщи, направихме огромни планове за наемане на автобуси и микробуси, за да позволим на други да отидат там с нас следващия уикенд
и да го изпитат и те. Тази сутрин се прибрахме малко преди 3 сутринта и беше наистина много специално. Събудих се с копнеж да изживявам отново и отново огъня на съживлението.
 
Днес научих, че страстното пробуждане, което започна в малкия Уилмор, Кентъки, е излязъл извън кампуса в края на следващата седмица. Това обърка „Моите планове“. Първоначално това ме натъжи и дори малко разочарова, но след това Бог ме осъди с тази мисъл… „съживленията никога не трябва да живеят на един изолиран планински връх.“ За да се превърнат сладките малки лагерни огньове в мощни горски пожари, те трябва да се разпространят. Предполага се, че те се разпространяват в равнините и долините отдолу и до други далечни планински вериги.
 
Ние не сме първите, които се борят да разберат тази реалност (Вижте историята на планината Преображение в Матей 17 с отговора на Петър, Яков и Йоан на специалното откровение за това кой е Исус). Тази вечер реших да заменя моето 12-часово пътуване до Кентъки с 1-часово пътуване до Самфорд, за да видя началото на съживлението, което избухва тук. Не, не трябваше да чакам три часа, за да вляза. Нямаше репортери или помощни палатки и представители на Армията на спасението, които да обслужват чакащите. Нямаше преливащи параклиси, предаващи богослужението на живо.
Движението беше много по-малко, но в стаята беше същият Свят Дух.
 
Имам три предложения, които да обмислите:
Първо, запомнете, че съживленията започват с хора, които изповядват своя грях, изповядват Христос и търсят Неговото присъствие страстно (преди всичко друго).
Каня ви да започнете, като изповядате всичко, което сте поставили пред Христос и искате повече от Него.
 
Второ, молете се за тези ранни въглени на съживление, които набират инерция чрез студенти в Самфорд и десетки други колежи, университети и семинарии да растат.
 
Трето, молете се нашите църкви отново да бъдат домове за молитва и места за страстно, отчаяно поклонение. Ако не харесвате поклонението, няма да харесате небето, защото това е, което се случва сега там и това е, което ще се случва за вечността.
 
Каня ви да помолите Исус да ви даде сърце за истинско страстно смирено поклонение. (Не да бъда велик певец, а да бъда отдаден поклонник.)
Още една покана. Помолете Бог да ви даде очакващо сърце, за да Го срещнете утре сутрин в поклонение и изберете да Му угодите повече от всеки друг в стаята, като решите сега, че ще Му се покланяте смело, независимо дали някой друг го прави или не. Аз направих своя избор, ти какво ще избереш?
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg